Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ναυπακτία: Συναγερμός για νέο κρούσμα ευλογιάς προβάτων

Σε ετοιμότητα οι Αρχές της Δυτικής Ελλάδας

Κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην περιοχή της Δωρίδας έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες Αρχές της Δυτικής Ελλάδας για την περιοχή της Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με το Agrinionews.gr προς το παρόν στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό δείγμα από τους συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται.

Συγκεκριμένα, όπως και στην περίπτωση της πανώλης, έτσι και εν προκειμένω τίθεται σε καραντίνα όλη η περιοχή σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το σημείο όπου έχει εντοπιστεί το κρούσμα.

Μέχρι στιγμής στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό δείγμα από τους συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται.

Θυμίζουμε ότι, με βάση την τελευταία απόφαση του υπουργείου, απαγορεύεται η μετακίνηση των αιγοπροβάτων σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο τα μέτρα θα παραταθούν για λίγες ακόμα μέρες.

Ναυπακτία: Συναγερμός για νέο κρούσμα ευλογιάς προβάτων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας βρίσκεται σε εγρήγορση και ζητά την στήριξη και καλή συνεργασία των κτηνοτρόφων και των εμπόρων ζώων.

Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, Σάββας Βλάχος, υπογράμμισε στο agrinionews.gr ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία τους, όπως αυτή υπήρξε και στην περίοδο της πανώλης, από ένα σημείο και έπειτα.

«Πρέπει οι σύλλογοι και οι φορείς να αντιληφθούν ότι όταν ζητούν άμεση εφαρμογή μέτρων, θα πρέπει και οι ίδιοι να πράττουν ακριβώς τα ίδια και να πειθαρχούν», ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται μεγάλη προσοχή προς κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, καθότι ένα ζώο μπορεί να προσβληθεί με την ευλογιά έως και 6 μήνες μετά την εμφάνιση της νόσου ενώ με την πανώλη μόλις στις πρώτες 72 ώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι σήμερα τα κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 110, ενώ έχουν θανατωθεί 24.000 ζώα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!