Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βασιλιάς Κάρολος: Ήπιε ναρκωτικό ποτό σε τελετή υποδοχής (βίντεο)

Ο βασιλιάς Κάρολος δοκίμασε το παραδοσιακό ναρκωτικό ποτό των νήσων Σαμόα

«Ανώτατος αρχηγός» των νήσων Σαμόα ανακηρύχθηκε ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έλαβε μέρος σε μια παραδοσιακή τελετή κατανάλωσης καβά μπροστά σε μια σειρά από γυμνόστηθους κατοίκους του νησιωτικού βασιλείου στον Ειρηνικό.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα πραγματοποιούν 11ήμερη περιοδεία στην Αυστραλία και τη Σαμόα, ανεξάρτητα έθνη στα οποία εξακολουθεί να είναι αρχηγός κράτους και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό μετά τη διάγνωση του καρκίνου του φέτος.

 

Βασιλιάς Κάρολος: Ήπιε ναρκωτικό ποτό σε τελετή υποδοχής

Φορώντας ένα λευκό κοστούμι τύπου σαφάρι, ο 75χρονος βασιλιάς κάθισε στην κεφαλή ενός ξύλινου σκαλιστού μακρόστενου σπιτιού την Πέμπτη, όπου του προσφέρθηκε μια καρύδα γεμάτη με ένα ελαφρώς ναρκωτικό ρόφημα καβά.

Το πιπεράτο, ελαφρώς μεθυστικό ποτό από ρίζα αποτελεί βασικό μέρος της κουλτούρα του Ειρηνικού και είναι γνωστό στην περιοχή ως «ava». Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όταν ήπιε κατά λάθος υπερβολική ποσότητα τοπικού αφεψήματος σε παρόμοια τελετή στη Μικρονησία το 2022.

Στη χθεσινή παραδοσιακή τελετή καλωσορίσματος του βασιλιά Καρόλου, οι ρίζες του συγκεκριμένου φυτού, είχαν ήδη προετοιμαστεί από την κόρη του αρχηγού και φιλτραρίστηκαν μέσα από ένα κόσκινο από τον αποξηραμένο φλοιό ενός δέντρου fau. Μόλις ήταν έτοιμο, ένας άνδρας από τη Σαμόα μετάγγισε το ποτό, το οποίο τελικά παρουσιάστηκε στον βασιλιά.

Ο Κάρολος είπε τα εξής λόγια: «Είθε ο Θεός να ευλογήσει αυτό το ava» πριν το σηκώσει στα χείλη του. Η τελετή ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα.

Τον ανακήρυξαν «ανώτατο αρχηγό»

Πολλοί κάτοικοι της Σαμόα είναι ενθουσιασμένοι με την επίσκεψη του Βρετανού μονάρχη – η πρώτη του επίσκεψη στο νησιωτικό έθνος του Ειρηνικού που κάποτε ήταν βρετανική αποικία.

Το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε αργότερα το χωριό Moata’a, όπου ο Κάρολος έγινε «Tui Taumeasina» ή ανώτατος αρχηγός.

Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, η περιοχή γύρω από το Moata’a είναι το μέρος από το οποίο προέρχεται η καρύδα.

«Όλοι μας ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον βασιλιά», δήλωσε στο AFP ο τοπικός αρχηγός Lenatai Victor Tamapua πριν από την επίσκεψη. «Νιώθουμε τιμή που επέλεξε να τον υποδεχτεί εδώ στο χωριό μας. Έτσι, ως δώρο, θα θέλαμε να του απονείμουμε έναν τίτλο».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!