Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σπίτι που έζησε η Θάτσερ πωλείται για 3,65 εκατ. λίρες

Το σπίτι στο Γουεστμίνστερ που έζησε η Θάτσερ μετά την πτώση της από την εξουσία το 1990

Ένα αρχοντικό στο Λονδίνο, που κάποτε ήταν το σπίτι της Μάργκαρετ Θάτσερ, της σημαίνουσας, αλλά πολωτικής πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, βγήκε στην αγορά έναντι 3,65 εκατομμυρίων λιρών.

Χτισμένο στις αρχές της δεκαετίας του 1720, το σπίτι βρίσκεται στο Γουεστμίνστερ -το επίκεντρο της βρετανικής πολιτικής- και μεταξύ 1984 και 1993 ανήκε στον αείμνηστο λόρδο Άλιστερ ΜακΆλπιν, τον ταμία του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με την καταχώριση της Dexters, η οποία έφερε το ακίνητο στην αγορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο ΜακΆλπιν προσέφερε στη Θάτσερ και τον σύζυγό της το αρχοντικό, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Κοινοβούλιο, ως καταφύγιο μετά την πτώση της από την εξουσία το 1990.

Η θητεία της είναι ακόμη εμφανής στο σπίτι, με τη μορφή ενός «Division Bell», που επέμενε να εγκατασταθεί, το οποίο χρησιμοποιούνταν για να καλούνται τα μέλη του Κοινοβουλίου όταν επρόκειτο να διεξαχθεί ψηφοφορία, σύμφωνα με την Dexters.

«Κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών, αυτό το σπίτι έχει φιλοξενήσει διάσημες πολιτικές προσωπικότητες και έχει μια απίστευτη αίσθηση της ιστορίας», δήλωσε ο Χάρι Λάφιν, διευθυντής του Dexters. «Δεδομένης της σημαντικής κληρονομιάς του, αναμένουμε σημαντικό ενδιαφέρον για το ακίνητο».

Σε τέσσερις ορόφους, το σπίτι των 2.176 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει ευρύχωρη αίθουσα υποδοχής με τζάκι εποχής και αυθεντική γεωργιανή ξύλινη επένδυση, επίσημη τραπεζαρία με επένδυση και τζάκι εποχής, κουζίνα με χειροποίητα ντουλάπια που ανοίγει στον ιδιωτικό κήπο της βεράντας και δύο αίθουσες υποδοχής με επένδυση.

Υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτόνομου διαμερίσματος επισκεπτών ή προσωπικού, σύμφωνα με την καταχώριση.

Το σπίτι έχει επίσης θέα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ, το Αβαείο του Γουεστμίνστερ και τον αρχαίο κήπο του Κολεγίου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!