Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Κώστας Βουτσάς και ο καυγάς με τροχονόμο

Η συμπλοκή για το πάρκινγκ και ο θυελλώδης έρωτας με την Σπεράντζα Βρανά

Ο Κώστας Βουτσάς και ο καυγάς με τροχονόμο που τον οδήγησε στο δικαστήριο. Καταξιωμένος και δημοφιλής κωμικός με καλλιτεχνική διαδρομή που ξεπέρασε τα 70 χρόνια, ο Κώστας Βουτσάς άφησε τη δική του σφραγίδα στον ελληνικό κινηματογράφο. Κάποια στιγμή όμως εκείνος και η Σπεράντζα Βρανά ήταν πρωταγωνιστές σε έναν άγριο καυγά με έναν τροχονόμο.

Με το πληθωρικό και μπριόζικο παίξιμό του, δημιούργησε έναν ιδιαίτερο τύπο κωμικού ηθοποιού που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό.

 

Ο Κώστας Βουτσάς και ο καυγάς με τροχονόμο

 

Στην προσωπική του ζωή είχε αμέτρητες ερωτικές περιπέτειες. Λάτρης του ωραίου φύλου, ο Κώστας Βουτσάς είχε νυμφευθεί τέσσερις φορές. Ωστόσο, είχε και μια θυελλώδη σχέση για πάνω από τέσσερα χρόνια με την επίσης θυελλώδη Σπεράντζα Βρανά.

Μια σχέση που πέρασε από… σαράντα κύματα, πριν λήξει άδοξα. Η σχέση τους ξεκίνησε το 1959, όταν ο Κ. Βουτσάς δεν ήταν ακόμη γνωστός στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, ένα επεισόδιο στο οποίο πρωταγωνίστησε το καλλιτεχνικό ζευγάρι απασχόλησε τη δημοσιότητα το 1962-63 και κατέληξε στην καταδίκη τους, σε φυλάκιση είκοσι ημερών.

Κυκλοφορούν πολλές εκδοχές για το τι πραγματικά συνέβη έξω από το Θέατρο Βέμπο την Παρασκευή 13 Ιουλίου 1962. Εκεί έπαιζε ο Κώστας Βουτσάς.

Έξω από το θέατρο στάθμευσε το αυτοκίνητό της η Σπεράντζα Βρανά, προκειμένου να επισκεφθεί τον αγαπημένο της.

Ο αστυφύλακας της Τροχαίας Ευθύμιος Λιανός, ο γνωστός σε όλους τους καλλιτέχνες Θύμιος, την παρακάλεσε να απομακρύνει το αυτοκίνητό της.

Η Βρανά το μετακίνησε στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά ο αστυφύλακας έσπευσε λέγοντάς της πως κι εκεί απαγορευόταν. Κουβέντα στην κουβέντα, προκλήθηκε λογομαχία.

Τότε επενέβη ο Κ. Βουτσάς για να υποστηρίξει τη μνηστή του και τα πράγματα έλαβαν περίεργη τροπή. Ο ηθοποιός βρέθηκε ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο και η εκρηκτική μνηστή του χαστούκισε τον τροχονόμο και του προκάλεσε νυχιές στο πρόσωπο.

Αμέσως έτρεξαν πολλοί θεατράνθρωποι για να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους. Ανάμεσά τους, οι Θάνος Λειβαδίτης, Μίμης Τραϊφόρος και Τάκης Μηλιάδης.

Περασμένα μεσάνυχτα πια, κι αφού ο τροχονόμος είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του ζεύγους. Η συνέχεια δόθηκε στη δίκη, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο της επόμενης χρονιάς.

«Επειδή είναι ηθοποιοί, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν» κατέθεταν συνάδελφοι του τροχονόμου.

«Τα λένε αυτά από ζήλια. Ο τροχονόμος έχει βάλει στο μάτι τη μνηστή μου, και επειδή δεν του δίνει σημασία, την κυνηγάει με το τεφτέρι στο χέρι» υποστήριζε ο Κώστας Βουτσάς, ενώ η Σπεράντζα Βρανά υποστήριζε πως δεν ράπισε τον αστυφύλακα.

Ωστόσο, οι μάρτυρες έκαναν λόγο για ξεγυρισμένο και ηχηρό χαστούκι. Φαίνεται, δε, πως το δικαστήριο πίστεψε τους τελευταίους και καταδίκασε το ζεύγος σε είκοσι ημέρες φυλάκιση τον καθένα με τριετή αναστολή.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!