Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι δαίμονες του «κυρίου Δαράκη»

Το άδοξο φινάλε του Πέτρου Λοχαΐτη και τα σενάρια για αυτοκτονία

Οι δαίμονες του «κυρίου Δαράκη» του  ντετέκτιβ στην ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης» φαίνεται ότι τον νίκησαν. Ο γνωστός ηθοποιός που στη συγκεκριμένη ταινία διαφήμιζε την… όσφρηση του λέγοντας «έχω μύτη εγώ». Στο φιλμ «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» υποδύθηκε τον αντιπαθή Δαράκη, χαφιέ της εργοδοσίας, που τελικά υπεξαιρούσε χρήματα. Οι δαίμονες του “κυρίου Δαράκη” λοιπόν τον ταλαιπωρούσαν για χρόνια.

Ο Πέτρος Λοχαΐτης αγαπήθηκε από τον κόσμο και κατάφερε να διακριθεί στο χώρο τόσο για τις υποκριτικές ικανότητές του όσο και για το χαρακτήρα του. Εμφανίστηκε κυρίως σε κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου και ήταν για χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

 

Γεννημένος το 1933 στην Αθήνα, έμεινε επί σειρά ετών στον Κολωνό, όπου κατοικούσε με τη σύζυγο και το μοναχογιό τους, απολαμβάνοντας τα καλά που του πρόσφερε η δουλειά του, αλλά και τη δημοφιλία του, που υπήρξε σημαντική, κι ας μην είχε στάτους πρωταγωνιστή. Δυστυχώς, όμως, είχε ένα μεγάλο εχθρό και αντίπαλο, που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον εαυτό του.

Από ένα σημείο και μετά στο στενό του κύκλο, σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής, αντικείμενο συζήτησης δεν ήταν τόσο οι ερμηνείες και οι ρόλοι του, όσο οι προσωπικοί δαίμονες του.

Οι δαίμονες του «κυρίου Δαράκη»
Με τον Σταύρο Ξενίδη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στην ταινία “Η κόρη μου η σοσιαλίστρια”. Δεξιά Δημοσίευμα της εποχής για τον θάνατό του.

Το θανάσιμο τροχάιο

Έτσι, όταν τον Μάιο του 1976 έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απέδωσαν το γεγονός όχι σε κάποιο λάθος του οδηγού, αλλά στα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και τον είχαν μετατρέψει σε σκιά του παλιού εαυτού του.

Το δυστύχημα συνέβη καθώς κατευθυνόταν με το αμάξι του στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, όπου είχε εξοχικό (εκεί κοντά ήταν και το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη).

Από κάποια αιτία που δεν διευκρινίστηκε ποτέ, φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε βράχο κι έτσι να κοπεί οριστικά το νήμα της ζωής του.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο κυκλοθυμικός χαρακτήρας του τον οδήγησε σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, θεωρώντας ότι ίσως οδηγούσε υπό την επήρειά του εκείνη τη μέρα, ενώ άλλοι φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμη και για αυτοκτονία.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, ο Πέτρος Λοχαΐτης την πήρε μαζί του για πάντα… Ήταν μόλις 43 ετών και σίγουρα είχε πολλά να δώσει στο σινεμά αλλά και στο θέατρο, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο για τον οποίο τον προόριζε η μοίρα.

Ετάφη στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων στην Αττική. Οι ταινίες του, αλλά και τα ξύλινα καραβάκια που συνήθιζε να κατασκευάζει στο καμαρίνι του, έμειναν σαν ανάμνηση ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!