Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γάζα: Βίντεο «γροθιά» στο στομάχι

Μικρό κορίτσι κουβαλά στους ώμους την τραυματισμένη αδελφή του

Ένα βίντεο «γροθιά» στο στομάχι που αποτυπώνει τον Γολγοθά των αμάχων στη Γάζα. Ραγίζει καρδιές το βίντεο, που αποτυπώνει πτυχές της φρίκης στη Γάζα, το οποίο δείχνει κοριτσάκι να περπατά ξυπόλητο στην άσφαλτο, κουβαλώντας στο ώμο της τη μικρότερη αδελφή της.Το ταλαιπωρημένο παιδί απαντά ψυχρά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, χωρίς να αφήνει από την αγκαλιά του το μικρότερο κορίτσι, που φαίνεται να έχει το πόδι του δεμένο.

Γάζα: Βίντεο «γροθιά» στο στομάχι

«Δεν έχεις κουραστεί να κουβαλάς την αδελφή σου έτσι;» ρωτάει ο δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση από τη νεαρή «κουράστηκα, την κουβαλάει εδώ και μία ώρα και δεν μπορεί να περπατήσει».

Τα δύο παιδιά δεν φαίνεται να είναι πάνω από έξι ετών το μεγαλύτερο και ίσως τεσσάρων το μικρότερο. Η μεγάλη αδελφή εξηγεί πως αναζητά ιατρική περίθαλψη για τη μικρή, που φέρεται να χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

Ο δημοσιογράφος βάζει τα παιδιά στο αυτοκίνητό του και τα μεταφέρει σε προσφυγικό καταυλισμό. Η μεγάλη αδελφή κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και παίρνει ξανά στην αγκαλιά της τη μικρότερη, αναζητώντας βοήθεια.

 

Κόλαση επί γης

Πραγματική «κόλαση επί της Γης» είχε χαρακτηρίσει τη Γάζα για το ένα εκατομμύριο παιδιά που ζουν εκεί, η UNICEF, καθώς εκτιμάται πως περίπου 40 σκοτώνονται καθημερινά εκεί.

Η Γάζα είναι μια πραγματική «κόλαση επί της γης» για το ένα εκατομμύριο παιδιά που ζουν εκεί, καθώς σχεδόν 40 πεθαίνουν καθημερινά εδώ και έναν χρόνο, υποστηρίζει η Unicef.

Έναν και πλέον χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, «τα παιδιά εξακολουθούν να υφίστανται καθημερινά απερίγραπτα βάσανα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την παιδική ηλικία, Τζέιμς Έλντερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη. «Η Γάζα είναι η πραγματική ενσάρκωση της κόλασης επί της γης για το ένα εκατομμύριο παιδιά της. Η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέσα, όσο εμείς παρακολουθούμε τις φρικτές επιπτώσεις των αεροπορικών πληγμάτων και των στρατιωτικών επιχειρήσεων», σημείωσε. «Εάν αυτό το επίπεδο φρίκης δεν ξυπνά την ανθρωπιά μας και δεν μας ωθεί να δράσουμε, τότε τι θα την ξυπνήσει;» διερωτήθηκε.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ, που αποτέλεσε την αφορμή για τον πόλεμο, «συντηρητικές» εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 14.100 παιδιά που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα. Αυτό σημαίνει ότι «περίπου 35 με 40 κορίτσια και αγόρια σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα μετά τις 7 Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο Έλντερ, υπογραμμίζοντας ότι πολλά θύματα παραμένουν θαμμένα κάτω από τα χαλάσματα.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έως και 1.000 γυναίκες και παιδιά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη θα μεταφερθούν σύντομα από τη Γάζα στην Ευρώπη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!