Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο 007 που δίχασε το κοινό

Πως είναι σήμερα ο Τίμοθι Ντάλτον

Υπήρξε ο 007 που δίχασε το κοινό. Ο Τζέιμς Μποντ μιας άλλης εποχής. Φανερά γερασμένος ο 007 που δίχασε το κοινό Τίμοθι Ντάλτον εντοπίστηκε σε αεροδρόμιο και οι φωτογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τον φωτογραφίσουν.

Στη δεκαετία του ’80 ανέλαβε τον μεγαλύτερο ρόλο του που τον έκανε διάσημο αφού υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ. Εκείνη την εποχή, η προσέγγισή του στον χαρισματικό κατάσκοπο δίχασε τους θαυμαστές που είχαν εξοικειωθεί με τον 007 του Σερ Ρότζερ Μούρ.

Τώρα όμως οι δυο ταινίες που προβλήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 80 «A License To Kill» και «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» θεωρούνται κλασσικές.

Ο 007 που δίχασε το κοινό

Ο 78χρονος ηθοποιός εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με το ανάστημα του 37 χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση ως 007. Ο 007 που δίχασε το κοινό φωτογραφήθηκε να φτάνει στο Λος Άντζελες και μπορείς να πεις ότι καμία σχέση δεν έχει με τον δυναμικό πράκτορα που υποδύθηκε. Ο Τίμοθι Ντάλτον φαινόταν χαλαρός, φορώντας μια σπορ ζακέτα, ένα σκούρο πουλόβερ και ένα παντελόνι καθώς τραβούσε τις αποσκευές του στο αεροδρόμιο.

Ο 007 που δίχασε το κοινό
Ο Τίμοθι Ντάλτον στο αεροδρόμιο.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια, οι αξιοσημείωτοι ρόλοι του σταρ περιλαμβάνουν έναν διευθυντή σούπερ μάρκετ στο «Hot Fuzz», έναν επικεφαλής επιθεωρητή στο «The Tourist», μαζί με τον Τζονι Ντεπ, έναν εξερευνητή στη σειρά τρόμου «Penny Dreadful» και μια συμμετοχή στη πέμπτη σεζόν του «The Crown» του Netflix.

Ο ίδιος το 2020, είχε πει στο Entertainment Weekly: «Ο Σον Κόνερι ήταν πολύ σκληρός. Και νομίζω ότι ο Μούρ, όταν το ανέλαβε ήταν πιο χαλαρός.  Εμείς θέλαμε να το επαναφέρουμε στην προηγούμενη σκληρότητα του. Όταν κάναμε το «The Living Daylights» και το «License to Kill», όλοι μέχρι τότε ήταν συνηθισμένοι σε κάτι άλλο. Νομίζω ότι στους ανθρώπους αρέσει να μένουν σε αυτό που νιώθουν άνετα».

Να σημειώσουμε ότι ο Τίμοθι Ντάλτον (Timothy Dalton) είναι Άγγλος ηθοποιός με σαιξπηρικό υπόβαθρο και επιτυχημένη καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έγινε παγκοσμίως γνωστός από τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ σε δύο ταινίες της σειράς στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Ήταν ο τέταρτος Μποντ μετά τους Σον Κόνερι, Τζορτζ Λάζενμπι και Ρότζερ Μουρ.

Ο Τίμοθι Λέοναρντ Ντάλτον Λέγκετ γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1946 στο Κόλγουιν Μπέι της βορείου Ουαλίας. Ο πατέρας του Πίτερ Ντάλτον Λέγκετ υπηρέτησε ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως στέλεχος διαφημιστικών εταιρειών. Η μητέρα του Ντόροθι Σκόουλς ήταν Αμερικανίδα.

Στα 16 του αποφάσισε να γίνει ηθοποιός, όταν είδε μια παράσταση του «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ. Στα 18 του γράφτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και σύντομα άρχισε να περιοδεύει με το Εθνικό Θέατρο Νέων και αργότερα με τον Βασιλικό Σαιξπηρικό Θίασο.

Η θητεία του στο θέατρο και η εμπειρία που απέκτησε σε έργα του Σαίξπηρ αποτέλεσαν το διαβατήριό του για τον κινηματογράφο. Το 1968 υποδύθηκε τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο Β’ στο ιστορικό δράμα «Το λιοντάρι του χειμώνα» («The Lion of Winter»). Το 1971 εμφανίστηκε στο ιστορικό δράμα «Μαρία Στιούαρτ, η βασίλισσα της Σκωτίας» («Mary, Queen of Scots»), ξεκινώντας ταυτόχρονα μια μακρά ρομαντική σχέση με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία ολοκληρώθηκε το 1985.

Όταν ο Ρότζερ Μουρ αποφάσισε να εγκαταλείψει το ρόλο του Τζέιμς Μποντ το 1986, οι φήμες ήθελαν τον Πιρς Μπρόσναν ως διάδοχό του. Αντίθετα, οι παραγωγοί της σειράς με απόφαση της τελευταίας στιγμής έδωσαν τον ρόλο στον Τίμοθι Ντάλτον, που πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες της σειράς «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Με το Δάχτυλο στη Σκανδάλη» («The Living Daylights», 1987) και «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Με το Δάχτυλο στη Σκανδάλη» («Licence to Kill», 1989), ενώ είχε συμβόλαιο και για μία τρίτη. Σε αντίθεση με τον Ρότζερ Μουρ, ο οποίος είχε υποδυθεί τον Μπόντ ως έναν ανάλαφρο πλεϊμπόι, η ερμηνεία του Ντάλτον ήταν πιο σοβαρή και σκοτεινή, κοντά στον σκληρό ρεαλισμό των μυθιστορημάτων του Ίαν Φλέμινγκ.

Η τρίτη ταινία του Μποντ «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» («GoldenEye»), στην οποία θα πρωταγωνιστούσε, άργησε να γυριστεί εξαιτίας νομικών προβλημάτων, ενώ είχε παρέλθει το χρονικό όριο του συμβολαίου του. Προς γενική έκπληξη, ο Ντάλτον προτίμησε να μην το ανανεώσει, με αποτέλεσμα να τον διαδεχτεί ο Πιρς Μπρόσναν.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!