Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Brokeback Mountain»: Οι γκέι καουμπόηδες ανεβαίνουν στο ελληνικό θέατρο

Ο Δημήτρης Καπουράνης και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης τολμούν να υποδυθούν τους ρόλους που αρνήθηκαν Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο ντι Κάπριο

«Brokeback Mountain»: Οι γκέι καουμπόηδες ανεβαίνουν στο ελληνικό θέατρο. Το 1995 η κινηματογραφική ταινία «Το μυστικό του Brokeback Mountain», ένα γκέι μετά γουέστερν συζητήθηκε όσο λίγες ταινίες και αμφισβητήθηκε. Άφησε όμως το στίγμα της στην σύγχρονη κινηματογραφική ιστορία, καθώς απέσπασε τρία Όσκαρ και Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Η ταινία εξιστορούσε την δυνατή ιστορία αγάπης δύο γκέι καουμπόηδων, που υποδύθηκαν, εξαιρετικά, ο Χιθ Λέτζερ και ο Τζέικ Τζίλενχαλ. Ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είχαν αρνηθεί να πρωταγωνιστήσουν.

«Brokeback Mountain»: Οι γκέι καουμπόηδες ανεβαίνουν στο ελληνικό θέατρο

Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια, μετά το πολυσυζητημένο αυτό έργο ανεβαίνει, από τις 23 Οκτωβρίου, στο ριζικά ανακαινισμένο Θέατρο Κνωσσός, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Κωντσαντίνου Ρήγου και δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς της νέας γενιάς, τον Δημήτρη Καπουράνη και τον Μιχαήλ Ταμπακάκη.

Η ιστορία του «Brokeback Mountain» ξεκινά τον Οκτώβριο του 1997 όταν δημοσιεύεται στο περιοδικό New Yorker η ομώνυμη, μικρή ιστορία της Annie Proulx.

Διηγείται την παράλληλη πορεία δύο νεαρών καουμπόυδων οι οποίοι συναντιούνται τυχαία και προσπαθούν, επί είκοσι ολόκληρα χρόνια να ξορκίσουν με κάθε τρόπο τον απαγορευμένο έρωτά τους χωρίς ποτέ να τα καταφέρουν.

Ήταν ένα τολμηρό κινηματογραφικό εγχείρημα για την εποχή με τους  πρωταγωνιστές του να καλούνταν να πείσουν με τις ερμηνείες τους.

Η ταινία που κόστισε 14 εκατομμύρια δολάρια είχε συνολικές εισπράξεις 178 εκ δολ. και μπήκε στο πάνθεον με τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών και η δυνατή αγάπη του Ένις και του Τζακ, παρόλα τα εμπόδια και τις απαγορεύσεις, έγραψε κινηματογραφική ιστορία.

H θεατρική διαδρομή του Brokeback Mountain ξεκίνησε το 2023 οπότε έκανε την πρεμιέρα του στο West End του Λονδίνου και φέτος συνεχίζεται στην Αθήνα, στη σκηνή του θεάτρου «Κνωσσός» όπου θα δούμε την ελληνική εκδοχή του.

Εκτός από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Καπουράνη – Ταμπακάκη στην παράσταση παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Κορίνα-Άννα Γκουγκουλή, Δημήτρης Καπετανάκος και Δωροθέα Μερκούρη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!