Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στη διάθεση της Ρωσίας οι πρώτοι 1.500 Βορειοκορεάτες κομάντος

Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε τους πρώτους 1.500 στρατιώτες στη Ρωσία, λέει η Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανέπτυξε το πρώτο απόσπασμα 1.500 στρατιωτών των ειδικών δυνάμεών της στο Βλαδιβοστόκ, τη ρωσική Άπω Ανατολή, και σύντομα θα αποστείλει κι άλλους, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας.

Η υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας «αντιλήφθηκε από τις 8 έως τις 13 (Οκτωβρίου) ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε τις ειδικές της δυνάμεις στη Ρωσία σε μεταγωγικό πλοίο του ρωσικού ναυτικού, επιβεβαιώνοντας την έναρξη της στρατιωτικής ανάμειξης της Βόρειας Κορέας», ανέφερε σε ανακοίνωση, δημοσιεύοντας λεπτομερείς δορυφορικές εικόνες.

Η NIS δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με την αντίστοιχη ουκρανική υπηρεσία και ότι έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για να ταυτοποιήσει Βορειοκορεάτες αξιωματικούς στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας που συνεπικουρούν τις ρωσικές δυνάμεις που εκτοξεύουν βορειοκορεατικούς πυραύλους.

Η Βόρεια Κορέα έχει στείλει πάνω από 13.000 κοντέινερ με βλήματα πυροβολικού, βαλλιστικούς πυραύλους και αντιαρματικούς πυραύλους στη Ρωσία από πέρυσι τον Αύγουστο, δήλωσε η υπηρεσία, σύμφωνα με θραύσματα όπλων που ανακτήθηκαν από το πεδίο της μάχης στην Ουκρανίας. Συνολικά, πάνω από οκτώ εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού και πύραυλοι έχουν μεταφερθεί στη Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η άμεση στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας που είχε αναφερθεί από ξένα μέσα ενημέρωσης τώρα επιβεβαιώθηκε επισήμως», σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γιολ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, του στρατού και των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας για να συζητήσουν την ανάμειξη των βορειοκορεατικών στρατευμάτων στον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

«Οι συμμετέχοντες… συμμερίστηκαν την άποψη ότι η σημερινή κατάσταση, στην οποία οι στενότερες σχέσεις Ρωσίας και Βόρειας Κορέας έχουν προχωρήσει πέραν της μετακίνησης στρατιωτικών προμηθειών στην πραγματική αποστολή στρατευμάτων, αποτελεί σοβαρή απειλή ασφαλείας όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τη διεθνή κοινότητα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!