Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τάκης Μηλιάδης: Το άδοξο φινάλε του

Ο Τάκης Μηλιάδης ήταν πάντα ερωτευμένος και «έφυγε» με πολύ βίαιο τρόπο!

Ο Τάκης Μηλίαδης είχε άδοξο φινάλε. Ήταν πάντα ερωτευμένος και «έφυγε» με πολύ βίαιο τρόπο. Ο «Έλληνας Μορίς Σεβαλιέ» σκορπούσε ό,τι χρήματα είχε για τις γυναίκες. Αν και σε πολλές ταινίες ερμήνευε χαρακτήρες θηλυπρεπείς, ο ίδιος υπήρξε αθεράπευτος γυναικάς. Ο Τάκης Μηλιάδης, είχε άδοξο φινάλε στα 63 του χρόνια. Ενώ έφτασε γρήγορα στην κορυφή, χαρακτηρίστηκε ως ο «Έλληνας Μορίς Σεβαλιέ», για την ικανότητά του, εκτός της υποκριτικής, να τραγουδά και να χορεύει εξαιρετικά. Tον απολαύσαμε σε πλήθος ταινιών, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του να λαμβάνουν χώρα στο πλευρό του Θανάση Βέγγου.

Τάκης Μηλιάδης: Το άδοξο φινάλε του

Γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1922 από γονείς ηθοποιούς, καθώς ο πατέρας του Νίκος Μηλιάδης και η μητέρα του Μαρίκα Ανθοπούλου ήταν δημοφιλείς πρωταγωνιστές του μουσικού θεάτρου. Οι γονείς του, που ήξεραν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός, τον ώθησαν να γίνει γιατρός.

Και παρότι μπήκε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, πάτησε τελικά το σανίδι, μετά την παρότρυνση του Κωστή Μπαστιά, τότε διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και του φημισμένου θεατράνθρωπου Δημήτρη Ροντήρη.

Μάλιστα, το 1944 ήταν αρκετή μία εμφάνισή του, στην επιθεώρηση «Γουέλκαμ», με το θίασο Άννας και Μαρίας Καλουτά και Ορέστη Μακρή, για να δείξει το ταλέντο του.

Τάκης Μηλιάδης: Το άδοξο φινάλε του

Να υπογραμμίσουμε ότι η επιτυχία του στο μουσικό θέατρο και το ταλέντο του στο τραγούδι επρόκειτο να τον καταστήσουν αγαπημένο πρωταγωνιστή, ενώ το 1952, οι αδελφές Καλουτά τον βάφτισαν «Σεβαλιέ».

Ήταν τότε που τραγούδησε μαζί τους σε ένα κονσέρτο στο Μεζόν Γκαβό του Παρισιού, στο οποίο βρισκόταν και ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Μορίς Σεβαλιέ, που ενθουσιάστηκε από το νεαρό Έλληνα συνάδελφό του.

Επιπλέον, αξιομνημόνευτη ήταν η εμμονή του στο καλό ντύσιμο. Παντρεύτηκε τρεις φορές, τις ηθοποιούς Μπέτυ Μοσχονά και Σάσα Καζέλη, καθώς και την Παρασκευή Κόλλια, με την οποία απέκτησε και ένα γιο.

Η ζωή του τερματίστηκε βίαια στην ηλικία των 63 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγο έξω από τα Γιάννενα. Οι συνθήκες του δυστυχήματος χαρακτηρίστηκαν περίεργες (δεν το πίστευαν ούτε οι αστυνομικοί). Και αυτό γιατί η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή και δύσκολα θα τραυματιζόταν κανείς τόσο σοβαρά σε τέτοιο περιστατικό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλά κατάγματα και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Απριλίου του 1985. Ο τάφος του βρίσκεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, μαζί με αυτούς άλλων μεγάλων αστέρων του ελληνικού κινηματογράφου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!