Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η μεγάλη αγάπη του Φίνου

Η τραγουδίστρια Τζέλλα Βανάκου ήταν η μεγάλη αγάπη του Φίνου

Η τραγουδίστρια Τζέλλα Βανάκου ήταν η μεγάλη αγάπη του Φίνου. Της είχε λατρεία και ήταν παθιασμένος μαζί της. Λένε πως πίσω από κάθε πρωτοπόρο και οραματιστή κρύβεται μία γυναίκα. Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τον Φίνο, αυτή η γυναίκα ήταν η Τζέλλα και υπήρξε η μεγάλη του αγάπη. Γεννήθηκε το 1915 στην Αθήνα και έφυγε από τη ζωή στις 29 Αυγούστου του 2010, πλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών. Η είδηση του θανάτου της σηματοδότησε το οριστικό τέλος εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ιδανική σύντροφος

Ποια ήταν όμως η γυναίκα και μεγάλη του αγάπη που στάθηκε για χρόνια στο πλευρό του Φιλοποίμην Φίνου, του επονομαζόμενου «πατέρα του ελληνικού κινηματογράφου»; Στα μέσα της δεκαετίας του ’30 ο ίδιος συνάντησε το πρόσωπο που θα γινόταν η ιδανική σύντροφός του. Η Τζέλλα Βανάκου, μια όμορφη μελαχρινή κοπέλα -σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής-, ήταν μια από τις δημοφιλείς τραγουδίστριες του ελαφρού ρεπερτορίου. Χωρίς να έχει τη φωνή της Βέμπο ή της Δανάης, γνώριζε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια όπως η «Βαγγελίτσα», ενώ μαζί με την αδελφή της και τη Βέρα Ζαβιτσιάνου απάρτιζαν το «Τρίο Σταρ».

Η τραγουδίστρια Τζέλλα Βανάκου ήταν η μεγάλη αγάπη του Φίνου
Η Τζέλλα Βανάκου και ο Φίνος

 

Στο πάλκο την πρωτοαντίκρισε και ο Φίνος. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και οι δυο τους έγιναν αχώριστοι. Η Τζέλλα παθιάστηκε με την αγάπη του για το σινεμά κι εκείνος παθιάστηκε με την ίδια. Πλήρως αφοσιωμένη στο σύντροφό της, η Τζέλλα Βανάκου πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά το πεντάγραμμο για να βρίσκεται στο πλευρό του Φίνου, που ετοιμαζόταν να κάνει το μεγάλο βήμα στην παραγωγή ταινιών.

Η γνώμη της ήταν νόμος

Η μεγάλη του αδυναμία ήταν πάντα η Τζέλλα Βανάκου. Και εκείνη τού συμπεριφερόταν σαν να είναι ο θεός της, προσέχοντας το καθετί, ώστε, όταν γυρνούσε κουρασμένος στο σπίτι, να βρίσκει την ησυχία και την ηρεμία που είχε ανάγκη. Για τον Φίνο, η Τζέλλα αντιπροσώπευε το μέσο θεατή και η γνώμη της ήταν νόμος.

Όταν ο Δαλιανίδης γύρισε τον «Ξυπόλυτο Πρίγκιπα», η γενική άποψη στην εταιρεία ήταν πως η ταινία είναι απογοητευτική και σκέφτονταν μήπως δεν τη βγάλουν στις αίθουσες. Η Τζέλλα επέμενε πως είναι εξαιρετική. Πράγματι, όταν προβλήθηκε έκοψε εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια. Ο Φιλοποίμην και η Τζέλλα δεν απέκτησαν παιδιά. Για τον Φίνο, άλλωστε, «παιδιά» του ήταν οι ηθοποιοί που έπαιζαν στις ταινίες του, οι τεχνικοί που εργάζονταν στα στούντιό του και οι συνεργάτες του. Μεγάλη του αδυναμία ήταν, βέβαια, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία κοντράρονταν, είχαν όμως ένα δεσμό οικογενειακό. Ήταν οι ανάδοχοι του μονάκριβου γιου της Γιάννη, στον οποίο είχαν μεγάλη αδυναμία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!