Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το μπρόκολο σύμμαχος κατά του καρκίνου

Εξουδετερώνει τα καρκινογόνα κύττρα και αποτρέπει την ανάπτυξη και την εξάπλωση τους

Το μπρόκολο αναδεικνύεται από έρευνες ως βασικό διατροφικό «όπλο» στην πρόληψη του καρκίνου, τη θωράκιση της καρδιαγγειακής υγείας, όπως και «σύμμαχος» κατά των εκφυλιστικών παθήσεων των ματιών και κατά της οστεοπόρωσης. Πώς και γιατί τα καταφέρνει όλα αυτά;

Είναι μέλος της οικογένειας των σταυρανθών λαχανικών, που περιλαμβάνει επίσης το κουνουπίδι, το κέιλ, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα σέσκουλα. Αυτή η ομάδα των φυτών περιέχει φυσικά συστατικά που συνδέονται με την πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Current Pharmacology Reports». Τα συγκεκριμένα λαχανικά έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τα καρκινογόνα και να αποτρέπουν την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων. Τα σταυρανθή υποστηρίζουν επίσης την απόπτωση ή τη διαδικασία αυτοκαταστροφής που χρησιμοποιεί το σώμα για να σκοτώσει τα δυσλειτουργικά κύτταρα.

Επίσης προστατεύουν την καρδιά μειώνοντας τις βλάβες στις αρτηρίες που οδηγούν σε αθηροσκλήρωση, η οποία συχνά προηγείται της καρδιακής προσβολής ή του εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!