Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Δέσπω Διαμαντίδου και τα λουλούδια του χωρισμού

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια Δέσπω Διαμαντίδου και η «προδοσία» από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ!

Η Δέσπω Διαμαντίδου “προδόθηκε” από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Μεγαλωμένη στην Καστέλα, σε ένα υπέροχο αρχοντικό κτίριο μπροστά στη θάλασσα, η Δέσπω Διαμαντίδου μυήθηκε από παιδί στην κλασική παιδεία, έχοντας μεγάλη αδυναμία στα βιβλία και το διάβασμα.

Μια συνήθεια που επρόκειτο να κληροδοτήσει αργότερα και στο μοναχογιό της Μάριο. Η ανατροφή της από Γερμανίδα και Γαλλίδα νταντά και η αποφοίτησή της από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών τη βοήθησαν ώστε να γνωρίζει άπταιστα πέντε ξένες γλώσσες, αλλά και να γίνει σημαντική μεταφράστρια πολλών θεατρικών και λογοτεχνικών έργων.

Διαμαντίδου- Παπαμιχαήλ
Η Δέσπω Διαμαντίδου και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σε διακοπές

 

Η Δέσπω Διαμαντίδου εισήχθη στη Σχολή του Εθνικού. Με την αποφοίτησή της, το 1942, εμφανίστηκε ως μέλος του χορού στη «Μήδεια» του Ευριπίδη, διαγράφοντας μια λαμπρή διαδρομή τόσο στο αρχαίο δράμα όσο και στο Εθνικό και το ελεύθερο θέατρο τις επόμενες δεκαετίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η καριέρα της στο σινεμά απογειώθηκε το 1960 στο «Ποτέ την Κυριακή», στο πλάι της καρδιακής της φίλης Μελίνας Μερκούρη.

Αυτό αποτέλεσε ουσιαστικά και το διαβατήριο για τη μετέπειτα διεθνή κινηματογραφική της πορεία, με ξεχωριστές τις ερμηνείες της στον «Ειρηνοποιό», δίπλα στον Γούντι Άλεν, και στο «Καμπαρέ» του Τζο Μάστεροφ στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, έπειτα από σκληρή οντισιόν τετρακοσίων ηθοποιών.

 

Παπαμιχαήλ, Βουγιουκλάκη, Διαμαντίδου
Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Δέσπω Διαμαντίδου.

 

Η Δέσπω Διαμαντίδου παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη, με τον οποίο απέκτησαν και ένα γιο. Το 1955, στην παράσταση του Εθνικού «Εκάβη», γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Εκείνος μαθητής κι εκείνη ήδη καταξιωμένη πρωταγωνίστρια. Ο νεαρός τότε ηθοποιός φαίνεται πως μαγεύτηκε από την ευγενική και αξιοπρεπή προσωπικότητά της.

Και ο έρωτας για την αρκετά μεγαλύτερή του Δέσπω Διαμαντίδου δεν άργησε να έρθει. Ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια τρυφερή σχέση. Εκείνη, άλλωστε, είχε πάρει διαζύγιο. Η ηθοποιός βοήθησε πολύ τον Παπαμιχαήλ στα πρώτα του βήματα.

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ένα μεγάλο έρωτα. Ο ηθοποιός θαύμαζε πολύ αυτή τη σπουδαία κυρία του θεάτρου, η οποία αποτέλεσε για εκείνον κι ένα μεγάλο σχολείο.

Μάλιστα, οι δυο τους συναντήθηκαν στη σκηνή δεκατρείς φορές, με το νεαρό ηθοποιό να παίζει σε αρκετά έργα που είχε μεταφράσει εκείνη. Μέχρι που γνώρισε και ερωτεύτηκε παράφορα την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η Δέσπω Διαμαντίδου κράτησε τέτοια αξιοπρεπή στάση, που λέγεται πως, όταν έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης θα παντρευόταν την Αλίκη, έστειλε στο ζευγάρι ένα μπουκέτο λουλούδια, το οποίο συνόδευσε με τις πιο θερμές ευχές της…

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!