Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ένα «παλάτι» για Κικίλια και Μπαλατσινού

Το διαμέρισμα κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μαξίμου κόστισε 1.100.000 ευρώ!

Το σπίτι των ονείρων του απέκτησε το ζεύγος Βασίλη Κικίλια και Τζένης Μπαλατσινού, στην πιο περιζήτητη συνοικία της Αθήνας και την πιο ακριβή της Ελλάδας. Ο υπουργός προχώρησε στην αγορά διαμερίσματος 115 τετραγωνικών μέτρων στη Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, καταβάλλοντας ως αντίτιμο 1.100.000 ευρώ!

Η αγορά του πολυτελούς διαμερίσματος φαίνεται να έλαβε χώρα τον Μάρτιο, η αποκάλυψη όμως έγινε πριν από λίγες μέρες, από τη στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, ενώ μετά το δημοσίευμα ακολούθησε και η ανακοίνωση-επιβεβαίωση από τον ίδιο τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Ένα παλάτι

Το διαμέρισμα-σωστό παλάτι βρίσκεται στον πέμπτο και σε εσοχή όροφο και η επιφάνειά του, σύμφωνα με το συμβόλαιο, είναι 115,44 τετραγωνικά μέτρα. Αποτελείται από τέσσερα κύρια δωμάτια, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, μπάνιο, χολ, γραφείο και WC. Διαθέτει επίσης μια μικρή αποθήκη στο υπόγειο, καθώς και χώρο πλυντηρίου στο ισόγειο. Η τιμή στην οποία πουλήθηκε το ακίνητο ανέρχεται σε 1.050.000 ευρώ. Ο υπουργός, ο οποίος βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, έδωσε 20.000 ευρώ προκαταβολή και πλήρωσε το υπόλοιπο ποσό με επιταγές.

Συγκεκριμένα, έδωσε μια επιταγή 500.000 ευρώ από τη Eurobank από την πώληση οικοπέδου του στη Βάρη και μία άλλη επιταγή 530.000 ευρώ από την Alpha Bank . Και όπως φαίνεται τουλάχιστον από το συμβόλαιο, ο υπουργός δεν πήρε κάποιο δάνειο για να αγοράσει το ακίνητο, αλλά το απέκτησε τοις μετρητοίς. Ο κ. Κικίλιας έδωσε και άλλα 26.000 ευρώ ως αμοιβή στους μεσίτες. Επίσης, πλήρωσε φόρο 32.000 ευρώ, που υπολογίστηκε επί του δηλωθέντος τιμήματος των 1.050.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία του εν λόγω ακινήτου ανέρχεται σε 622.000 ευρώ περίπου. Συνολικά, δηλαδή, ο υπουργός έβγαλε από την τσέπη του περίπου 1,1 εκατ. ευρώ.

Επενδύσεις

Το ακίνητο αυτό, στην πιο ακριβή συνοικία της Αθήνας, είναι ασφαλώς μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή για τον υπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του, έχει κι άλλα διαμερίσματα και οικόπεδα στα νότια και τα βόρεια προάστια, στην Αθήνα, αλλά και στην Πελοπόννησο.

Η συγκεκριμένη πολυκατοικία και το διαμέρισμα έχουν και… βαριά πολιτική ιστορία, καθώς κάποτε ανήκαν στην ιδιοκτησία της μητέρας της σπουδαίας Κυβέλης, συζύγου του «Γέρου της Δημοκρατίας» Γεωργίου Παπανδρέου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!