Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δειπνήστε σαν βασιλιάς του 18ου αιώνα στο τραπέζι που κάθετε ο Κάρολος

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα στο αγαπημένο δωμάτιο του Καρόλου στο Dumfries House

Οι royal fans μπορούν τώρα να ζήσουν μια γευστική γιορτή του 18ου αιώνα στο αγαπημένο δωμάτιο του βασιλιά Καρόλου στο Dumfries House από 375 λίρες το άτομο.

Ο Κάρολος απολαμβάνει τα περισσότερα από τα βραδινά του γεύματα στο Pink Dining Room όταν διαμένει στο επιβλητικό σπίτι στο Ayrshire της Σκωτίας.

Το ροζ δωμάτιο είναι το καλύτερα διατηρημένο στην έπαυλη, το οποίο σώθηκε το 2007 από μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία του βασιλιά, όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας.

Ο βασιλιάς είναι λάτρης των γυψοσανίδων σε στιλ ροκοκό και ροζ απόχρωση που κοσμούν τους τοίχους και την οροφή, εμπνευσμένες από τα ρωμαϊκά ερείπια της Παλμύρας στη Συρία.

Μοναδική γευστική εμπειρία

Το Ίδρυμα του βασιλιά δίνει τώρα σε μέλη του κοινού την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γεύμα τριών πιάτων, αυθεντικό από το 1700 που σερβίρεται από έναν παραδοσιακό μπάτλερ, στη βασιλική αίθουσα.

Τα μενού θα βασίζονται σε πιάτα εκείνης της εποχής, όπως σολομό ποσέ, ψαρόσουπα και ψωμί manchet για ορεκτικά, ψητό ελάφι και μοσχαρίσιο κρέας, πατάτες parmentier και μια σάλτσα αρκεύθου για κυρίως και syllabub λεμονιού και φιστικιού, πουτίγκα με ψωμί και βούτυρο και truffle μήλου και αμυγδάλου για επιδόρπιο.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν το δείπνο τους στο τραπέζι του βασιλιά -αλλά όχι παρουσία του μονάρχη- κάτω από τον φλοράλ πολυέλαιο από γυαλί Murano βάρους 35 κιλών, ο οποίος ανασυναρμολογήθηκε με πολύ κόπο αφότου βρέθηκε στο υπόγειο σε περισσότερα από 100 κομμάτια πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Ο Evan Samson, ο οποίος ηγείται της ομάδας του Dumfries House, είπε: «Για έναν επιλεγμένο αριθμό επισκεπτών, η γευστική εμπειρία του 18ου αιώνα θα είναι αυθεντική του 1700, με παραδοσιακή υπηρεσία μπάτλερ – συμπεριλαμβανομένου ενός γεύματος που σερβίρεται σε οικογενειακό στιλ – και ένα μενού που ερευνήθηκε και ετοιμάστηκε από τους σεφ μας το οποίο αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική μόδα που χαρακτηρίζει τις εξοχικές κατοικίες εκείνης της εποχής».

Η εμπειρία υπό το φως των κεριών είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες ημερομηνίες και θα κοστίζει από 375 λίρες ανά άτομο.

Από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, θα προσφέρονται γεύματα συγκομιδής στον περιφραγμένο κήπο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του κτήματος με κόστος 105 λίρες ανά άτομο.

Το Dumfries House κοντά στο Cumnock είναι η έδρα του Ιδρύματος του βασιλιά Καρόλου, το οποίο ιδρύθηκε για να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά ειδικευμένων τεχνιτών – συμπεριλαμβανομένης της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας – σε τεχνικές κληρονομιάς που είναι απαραίτητες για πολλές παραδοσιακές βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσης, η οποία παρέχει μαθήματα πρακτικής εκπαίδευσης για περισσότερους από 15.000 μαθητές κάθε χρόνο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!