Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η καταστροφές στη Φλόριντα από ψηλά μετά το πέρασμα του Μίλτον

Πλάνα που συγκλονίζουν (βίντεο)

Ο τυφώνας Μίλτον σάρωσε τη Φλόριντα στο καταστροφικό του πέρασμα και κάμερα από drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Ο τρομακτικός τυφώνας, κατηγορίας 5 λίγες ώρες προτού χτυπήσει τη Φλόριντα αργά την Τετάρτη, δεν αποδείχθηκε η καταιγίδα που πολλοί φοβόντουσαν, αλλά τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους από τότε που ο τυφώνας χθες ολοκλήρωσε τον κύκλο του στον Ατλαντικό Ωκεανό -αφού πρώτα διέσχισε παράκτιες κοινότητες και πλημμύρισε δρόμους, φέρνοντας μαζί του ένα μπαράζ θανατηφόρων ανεμοστρόβιλων που διέλυσαν σπίτια.

Φτάνοντας μόλις δύο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό τυφώνα Ελίν, ο τυφώνας Μίλτον οδήγησε σε διακοπή ρεύματος σε πάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά και πλημμύρες σε νησιά.

Ο τυφώνας κατέστρεψε, επίσης, πολλά σπίτια και προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε ιδιοκτησίες σε όλη τη δυτική ακτογραμμή της Φλόριντα.

Τουλάχιστον 16 θάνατοι σχετίζονται με τον τυφώνα, ανέφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας το CBS News, επικαλούμενο το Τμήμα Επιβολής του Νόμου της Φλόριντα, πολλοί από τους οποίους καταγράφηκαν πριν ακόμη η δίνη της καταιγίδας χτυπήσει την ακτογραμμή. Μια καταιγίδα ανεμοστρόβιλων που ξέσπασε στην κομητεία Σεντ Λούσι έπληξε ένα χωριό συνταξιούχων, σκοτώνοντας πέντε ενοίκους σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους. Αρκετοί ακόμη άνθρωποι αναφέρθηκαν νεκροί στο Σεντ Πίτερσμπουργκ και ένας ακόμη σκοτώθηκε μετά από πτώση δέντρου σε στέγη στην κομητεία Βολουσία.

Yπήρχαν φόβοι την Τετάρτη ότι η Τάμπα θα πληττόταν σφοδρά από τον τυφώνα -ένα χειρότερο σενάριο που πιθανότατα θα είχε ως αποτέλεσμα πολλούς περισσότερους θανάτους. Ευτυχώς, ο Μίλτον κατευθύνθηκε νότια πριν καταλήξει στην περιοχή, γλιτώνοντας την πόλη των περίπου 3,1 εκατομμυρίων κατοίκων από ένα άμεσο χτύπημα -αλλά η περιοχή εξακολουθούσε να βυθίζεται σε κατάσταση μείζονος έκτακτης ανάγκης.

Ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων στην Φλόριντα

Οι ασφάλειες ζημιών από τον τυφώνα Μίλτον είναι πιθανό να κυμανθούν μεταξύ 30 και 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε την Παρασκευή ο αναλυτής της Morningstar DBRS, Marcos Alvarez, αρκετά κάτω από τις αρχικά ψηλότερες εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης πριν από το χτύπημα του τυφώνα.

Η Morningstar DBRS είχε εκτιμήσει ότι οι ασφαλισμένες απώλειες θα μπορούσαν να φθάσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!