Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο αστυνομικός που πήδηξε στην πισίνα για να τον βγάλει, η ανοιχτή τηλεόραση και το ενδεχόμενο μυοκαρδιοπάθειας

Την αποκάλυψη ότι αστυνομικός πήδηξε στην πισίνα για να βγάλει τον Τζορτζ Μπάλντοκ έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολική Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στο Mega.

Όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του Τζορτζ Μπάλντοκ, αυτός έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι κοινό στους πνιγμούς, που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή και είχε πάει στους πνεύμονες. «Πνιγμός εντός ύδατος», άλλωστε, ήταν το αίτιο θανάτου του, σύμφωνα με τη νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σώμα του Τζορτζ Μπάλντοκ δεν είχε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες που να παρέπεμπαν σε τυχόν εγκληματική ενέργεια. Σε ένα τραπεζάκι κοντά στην πισίνα βρέθηκε και ένα μισοάδειο μπουκάλι βότκα με δύο  ποτήρια που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ η τηλεόραση είχε… μείνει ανοικτή, προδίδοντας το ξαφνικό του θανάτου του.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ένας 31χρονος να πνιγεί όταν ξέρει μπάνιο;

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων διευκρίνισε ότι ακόμη και εάν υποθέσει κανείς ότι η τελική αιτία είναι ο πνιγμός εντός ύδατος, υπογράμμισε ότι η ιατροδικαστική διερεύνηση πρέπει να φτάσει μέχρι την αρχική αιτία.

Από μόνο του δεν δικαιολογείται, τόνισε ο κ. Λέων, που όμως συμπλήρωσε ότι σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις υπάρχουν κάποιες μυοκαρδιοπάθειες που προκαλούν τον θάνατο: «Υπάρχουν συγκεκριμένες μυοκαρδιοπάθειες που τις διαπιστώνουμε στο νεκροτομείο ακόμα και σε ποδοσφαιριστές που ελέγχονται συχνά», υπογράμμισε, με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Τόνισε δε ότι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να διερευνηθεί αυτό το ενδεχόμενο, κάτι που θεώρησε βέβαιο, αφού η διαδικασία έχει -όπως είπε- ξεκινήσει «σωστά», αφού ο ιατροδικαστής έχει κάνει νεκροψία-νεκροτομή και έχει ζητήσει εξετάσεις.

Τον έψαχνε η γυναίκα του

Υπενθυμίζεται ότι το σώμα του άτυχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού δεν έφερε τραύματα που να παρέπεμπαν σε τυχόν εγκληματική ενέργεια. Κατά τη νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βγουν οι απαντήσεις.

Πάντως, όπως τονίζεται, σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βγουν οι απαντήσεις.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του για τουλάχιστον πέντε ώρες, με τη σύζυγό του να προσπαθεί να τον εντοπίσει στα τηλέφωνα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!