Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η πρώτη επίσημη δημόσια υποχρέωση της Κέιτ Μίντλετον μετά τις χημειοθεραπείες (βίντεο)

Επισκέφθηκε τις οικογένειες που θρηνούν τρία παιδιά που δολοφονήθηκαν

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον έκανε μια απροσδόκητη εμφάνιση μαζί με τον πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια επίσκεψη στο Σάουθπορτ, όπου είχαν μια ιδιωτική συνάντηση με τις οικογένειες που θρηνούν τρία παιδιά που σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με μαχαίρι τον Ιούλιο.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια υποχρέωση της Κέιτ μετά την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της.

Βασιλικές πηγές αναφέρουν ότι αποφάσισε να συνοδεύσει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για να δείξει την «υποστήριξη, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια της στην τοπική κοινότητα», γράφει το BBC.

Το ζευγάρι μίλησε με τους διασώστες έκτακτης ανάγκης που βοήθησαν στον τόπο της επίθεσης με μαχαίρι στη βορειοδυτική παραθαλάσσια πόλη.

Η βασιλική επίσκεψη στο Σάουθπορτ είχε προγραμματιστεί ως εκδήλωση χαμηλών τόνων, ώστε να δοθεί χρόνος για να περάσει κατ’ ιδίαν με τις οικογένειες των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους και με τη δασκάλα χορού που ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Όμως η Κέιτ πραγματοποίησε μία από τις ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις της φέτος, μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης του καρκίνου της.

Με τη χημειοθεραπεία της να έχει τελειώσει, έχει αρχίσει σταδιακά να επιστρέφει στη δουλειά της, σύμφωνα με το BBC.

Η Κέιτ έχει μιλήσει για «καλές και κακές ημέρες» και το παλάτι του Κένσινγκτον έχει προειδοποιήσει ότι οι εμφανίσεις της μπορεί να πρέπει να είναι ευέλικτες και να υπόκεινται σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Η επίσκεψη στο Σάουθπορτ είχε σκοπό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ να δείξουν στην κοινότητα ότι «δεν την έχουν ξεχάσει».

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα άκουσαν για τις προσπάθειες να φέρουν την κοινότητα κοντά μετά την επίθεση με μαχαίρι

Τρία παιδιά σκοτώθηκαν στις 29 Ιουλίου 2024, στην επίθεση εναντίον μιας παιδικής ομάδας χορού. Άλλα δέκα άτομα -οκτώ εκ των οποίων ήταν παιδιά- τραυματίστηκαν. Ο Axel Rudakubana, 17 ετών, συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος και κατηγορείται για πολλαπλές δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας.

Το βασιλικό ζεύγος συναντήθηκε επίσης με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από την αστυνομία και τις υγειονομικές υπηρεσίες που κλήθηκαν για την επίθεση.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!