Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αμετάκλητα δις ισόβια στον δολοφόνο με το αρσενικό

Ο καθηγητής του ΑΠΘ έχει καταδικαστεί για διπλή ανθρωποκτονία με θύματα τη σύζυγό του και την γιαγιά της

Το κίνητρο της διπλής ανθρωποκτονίας ήταν να απαλλαγεί από την ύπαρξη της γυναίκας του η οποία τον παρεμπόδιζε από το να συνάψει σχέση με Γεωργιανή φοιτήτριά του

Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης  Οικονομίδης που κρατείτο στις φυλακές Λάρισας έχοντας καταδικαστεί πρωτόδικα σε δις ισόβια από το 2017, είχε ασκήσει έφεση η οποία εκδικάστηκε το 2022 χωρίς να καταφέρει να αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό στο πρόσωπο του ώστε να μειωθεί η ποινή του.

Άσκησε αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Αρείου Πάγου, επικαλούμενος νομικές ασάφειες της απόφασης όμως το δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση είναι αιτιολογημένη και ορθώς εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του νόμου περί ανθρωποκτονίας και ελαφρυντικών. Ο καθηγητής με την έκδοση της απόφασης του δευτεροβαθμίου δικαστηρίου είχε πει ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει μετά την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Ο βασικός ισχυρισμός του στην απολογία του ήταν τόσο η σύζυγος του όσο και η γιαγιά της πέθαναν από το αρσενικό που εντοπίζεται στην παροχή του νερού στην εξοχική κατοικία της οικογένειας στη Χαλκιδική. Επιπλέον, είχε υποστηρίξει ότι δεν είχαν δηλητηριαστεί από αρσενικό αλλά κάδμιο και είχε επιχειρήσει να ενοχοποιήσει άλλα μέλη της οικογένειας, δήθεν ότι εκείνα ευθύνονται για τον θάνατο τους.

Το κίνητρο της διπλής ανθρωποκτονίας ήταν να απαλλαγεί από την ύπαρξη της γυναίκας του η οποία τον παρεμπόδιζε από το να συνάψει σχέση με Γεωργιανή φοιτήτρια του με την οποία απέκτησε παιδί. Η τελευταία μάλιστα παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!