Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πένθος για τη Βικτώρια Χαλκίτη

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της

Βαρύ πένθος για την τραγουδίστρια Βικτώρια Χαλκίτη. Όπως έκανε γνωστό η ίδια η ερμηνεύτρια και δασκάλα φωνητικής μέσα από το λογαριασμό της στο instagram το πρωί της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου, «έχασε» τον πολυαγαπημένο της πατέρα. Ο Χάρης Χαλκίτης, γνωστός μουσικοσυνθέτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Συγκεκριμένα, η Βικτώρια Χαλκίτη δημοσίευσε μια φωτογραφία του πατέρα της από το παρελθόν και έγραψε: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ». Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Χάρης Χαλκίτης, 1945-2024».

Ποιος ήταν ο Χάρης Χαλκίτης

Ο πατέρας της Βικτώριας Χαλκίτη θεωρούνταν ένα από τα πιο μεγάλα μουσικά ταλέντα. Συνθέτης, ενορχηστρωτής αλλά και τραγουδιστής, από το 1961 συμμετείχε στους Playboys, αργότερα Athena Beach Boys. Έγινε ένας από τους πρωτοπόρους της Free jazz μουσικής στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε ένα jazz τρίο μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Γιώργο Λαβράνο και είχε εμφανιστεί στην ταινία «Νύχτα γάμου».

Συμμετείχε επίσης στους Aphrodite’s Child στο άλμπουμ «666», παίζοντας μπάσο, κρουστά, σαξόφωνο, φωνητικά, ενώ συμμετείχε και στην περιοδεία του σχήματος σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Συνεργάστηκε με τον Ντέμη Ρούσσο και με άλλους γνωστούς και όχι μόνο Γάλλους τραγουδιστές της εποχής, ενώ ο πρώτος του μεγάλος δίσκος με τίτλο Marita, σημείωσε τεράστια επιτυχία σπάζοντας τα όρια της Γαλλίας και σημειώνοντας αλλεπάλληλες εκδόσεις σε όλη την Λατινική Αμερική.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!