Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Beauty μετά το καλοκαίρι

Γεια σας, αγαπημένες φίλες και φίλοι μου, πώς είστε; Σαββατοκύριακο, λοιπόν, που μοιράζεσαι, που παίζεις, που μαθαίνεις, που γελάς, που φροντίζεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου. 

Σκέφτομαι, επομένως, ότι έχω καιρό να επισκεφθώ την αγαπημένη μου αισθητικό και να κάνω μια αντιγηραντική και ενυδατική περιποίηση προσώπου, όπως επίσης και να ενημερωθώ για καινούριες, καινοτόμες θεραπείες για το πρόσωπο αλλά και για το σώμα.

Έτσι, έκλεισα εγκαίρως το ραντεβού μου στην προσωπική μου αισθητικό, την κ. Μαρία Φωτοπούλου. Και αφού με καλωσόρισε, μου είπε:

«Η αισθητική έχει προχωρήσει πάρα πολύ κι έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν φανταζόμασταν. Μέσα από έρευνες έχει μάλιστα αποδειχθεί ότι έχουν ανακαλυφθεί συστατικά τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν και να αποκαταστήσουν προβλήματα του δέρματος που παλιά ούτε καν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε να συμβεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι πλέον μπορούμε να ενημερωθούμε από τα social media, αλλά αυτό έχει και ένα μείον. Αν δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες του δέρματος και τι χρειάζεται ο οργανισμός μας, δεν μπορούμε να επιλέξουμε απ’ όλη αυτή την πληθώρα που βλέπουμε να διαφημίζεται και να παρουσιάζεται μπροστά μας».

«Κάθε τύπος δέρματος έχει τις δικές του ανάγκες, διαφορετικές μάλιστα σε κάθε ηλικία. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και, όπως κάθε όργανο, έχει και αυτό τις δικές του ανάγκες. Δεν είναι πάντα οι ίδιες, αλλάζουν ανάλογα με την ψυχολογία μας, με την ηλικία μας, ενώ παίζει ρόλο και το στρες. Έτσι, πρέπει να το ακούμε και να βλέπουμε τι θέλει και ανάλογα να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε και να το θεραπεύουμε, όπως επίσης και να το ομορφαίνουμε.

Ερχόμενη σε εσένα μετά το καλοκαίρι για την αποκατάσταση του προσώπου, αλλά και του σώματός μου, είπες ότι «πάντρεψες» δύο θεραπείες που είχα ανάγκη αυτή τη στιγμή για το πρόσωπό μου και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν άψογο.

Μετά το καλοκαίρι, αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι η αναζωογόνηση του δέρματος, γιατί ο ήλιος ξυπνάει τη μελανίνη κι αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα, όπως πανάδες ή κάποια άλλα δερματικά θέματα. Οπότε εμείς θα πρέπει να κάνουμε μια εξισορρόπηση της μελανίνης για να είναι το δέρμα μας λαμπερό και ομοιόμορφο. Το δεύτερο που πρέπει να προσέξουμε είναι η υγρασία -εννοούμε την ενυδάτωση του δέρματος-, γιατί ο ήλιος το αφυδατώνει πολύ και μετά τον ιδρώτα χάνουμε υγρά. Επομένως, θα πρέπει να επαναφέρουμε την υγρασία στο δέρμα. Γι’ αυτό λέμε ότι πολλές φορές θα πρέπει να «παντρέψουμε» διάφορες θεραπείες, γιατί το δέρμα μας δεν έχει μόνο μία ανάγκη. Μετά το καλοκαίρι, όμως, η πιο συνηθισμένη που κάνουμε είναι με λευκαντικά συστατικά, για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα όσον αφορά τη μελανίνη του δέρματος. Και το τρίτο είναι να προσθέτουμε υαλουρονικό, κολλαγόνο και βιταμίνες, δηλαδή, όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν χαθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η περιποίηση στο σπίτι είναι πολύ σημαντική, όπως μου έχεις τονίσει πολλές φορές. Τι πρέπει όμως να κάνουμε σε αυτήν;

Η περιποίηση στο κέντρο αισθητικής είναι πολύ σημαντική, γιατί μπορεί να μας χαρίσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Όμως, η περιποίηση στο σπίτι είναι ο τρόπος για να διατηρηθεί το δέρμα μας υγιές. Για αρχή θα πρέπει να έχουμε ένα καλό καθαριστικό προϊόν, το οποίο ανάλογα με τις ανάγκες μας θα φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Η καθημερινή χρήση ευεργετικών συστατικών είναι αυτή που μας θεραπεύει επί της ουσίας. Γιατί με μία φορά που θα επισκεφθούμε ένα ινστιτούτο αισθητικής, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι χρειάζεται το δέρμα μας και να επιλέγουμε το σωστό προϊόν.

Επομένως, για να ολοκληρώσουμε, θα θέλαμε να μας δώσεις ένα δικό σου tip για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές. Και… μπορούμε να μη μεγαλώνουμε;

Όχι.

Μπορούμε όμως να μεγαλώνουμε όμορφα;

Ναι. Θα πρέπει να έχουμε μια αισθητικό όχι μόνο για να κάνουμε κάποια θεραπεία, αλλά και για να τη συμβουλευόμαστε ανάλογα με την ψυχολογία και την ανάγκη που έχουμε τη συγκεκριμένη στιγμή, ώστε να μας καθοδηγεί σχετικά με τη σωστή θεραπεία και το σωστό προϊόν, κι έτσι να έχουμε ένα υγιές και όμορφο δέρμα, που θα μας φτιάξει την ψυχολογία, κάτι πολύ σημαντικό για την καθημερινότητά μας. 

Την ευχαρίστησα, λοιπόν, και έτρεξα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε, προσέχουμε για να έχουμε!

Καλό Σαββατοκύριακο, αγαπημένοι μας φίλοι. 

woman@ontime-news.gr 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!