Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ψυρρή: «Φάντασμα» τρομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας

Μνήμες από το σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων, ξύπνησε ο εντοπισμός ύποπτου αντικειμένου στου Ψυρρή

Συναγερμό έχει σημάνει στις ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες, η ολοένα αυξανόμενη ένταση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο άμεση ήταν και η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. (Πέμπτη 3/10), όταν αναφέρθηκε παρουσία ύποπτου αντικειμένου επί της οδού Αισώπου στου Ψυρρή.

Το αντικείμενο δεν ήταν άλλο από ένα τσαντάκι και αμέσως κλιμάκιο των ΤΕΕΜ μετέβη στο σημείο. Το σημείο μάλιστα είναι γνώριμο για τους αστυνομικούς. Εκεί άλλωστε, στο στενό δρομάκι του Ψυρρή, βρίσκεται το εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων. Πριν από μερικούς μήνες το είχαν βάλει στο μάτι δύο άνδρες πακιστανικής καταγωγής.

Σε χρόνο dt η δράση των ΤΕΕΜ στου Ψυρρή

Όπως ήταν φυσικό, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης απέκλεισαν το σημείο. Έτσι έδωσαν τη δυνατότητα στους πυροτεχνουργούς των ΤΕΕΜ να αξιολογήσουν την κατάσταση. Η επιχείρηση διήρκησε μόλις 20 λεπτά, μέχρι οι έμπειροι ειδικοί αστυνομικοί να διαπιστώσουν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Αμέσως μετά έδωσαν ξανά τον μικρό δρόμο στου Ψυρρή στην κανονική ροή της κυκλοφορίας.

Σε απόσταση αναπνοής από εκείνο το σημείο, το εν λόγω εστιατόριο είχε γίνει πεδίο ερευνών για τους αξιωματικούς της ΔΑΕΒ, όταν είχε ξεσκεπαστεί το περιβόητο σχέδιο επιθέσεων που φερόταν να έχει οργανωθεί από άτομα ιρανικής καταγωγής.

Απολογία στον ανακριτή των δύο συλληφθέντων ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσει στόχο εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει εδώ και μήνες σχετική σύσταση από την ΕΥΠ προς τα Σώματα Ασφαλείας για αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της κατάστασης και στη Μέση Ανατολή. Γι’ αυτούς τους λόγους έχουν αυξηθεί και οι περιπολίες πλησίον πιθανών στόχων, όπου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με χώρες που έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συρράξεις.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!