Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χέρια για φίλημα!

Γεια σας, αγαπημένες μου φίλες (και φίλοι). Εύχομαι να είστε καλά και να χαλαρώνετε. Γιατί; Γιατί πολύ απλά είναι Σαββατοκύριακοοο… Και τι έχουμε πει πάρα πολλές φορές και θα το πούμε άλλη μία; Περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Τον χαλαρώνουμε, τον πάμε βόλτα, τον προσέχουμε για να έχουμε.

Εκτός από περιποίηση, το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται και για πολλές εργασίες και δουλειές στο σπίτι μας, στον κήπο μας, στο αμάξι μας, στα ρούχα μας.

Σκέφτομαι, λοιπόν, πόσο μα πόσο ταλαιπωρούμε τα χέρια μας, αλλά και πόσα πράγματα κάνουν αυτά για εμάς. Πάμε, λοιπόν, να τα περιποιηθούμε και να τους δώσουμε τη σημασία και τη φροντίδα που τους αξίζει.

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΟΤΗΤΑ

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες εστιάζουμε τόσο πολύ στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας, που ξεχνάμε εντελώς ότι και το υπόλοιπο σώμα χρειάζεται φροντίδα για να δείχνει και να είναι όμορφο και υγιές.

Εδώ, λοιπόν, θα εστιάσουμε στην περιποίηση των χεριών. Η επιδερμίδα στο πάνω μέρος των χεριών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη με αποτέλεσμα να εμφανίζει ίχνη ξηρότητας και αφυδάτωσης. Πρέπει μάλιστα να γνωρίζουμε ότι, σε αντίθεση με το πρόσωπο, το δέρμα των χεριών δεν έχει σμηγματογόνους αδένες, οπότε αφυδατώνεται και πιο εύκολα.

Υπάρχουν tips που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα χέρια μας ενυδατωμένα και απαλά.

  1. Χλιαρό νερό

Η σωστή θερμοκρασία του νερού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση του pH της επιδερμίδας των χεριών. Το καυτό νερό αφαιρεί από την κεράτινη στιβάδα τα φυσικά της λιπίδια κι έτσι είναι αδύνατο να συγκρατηθεί η υγρασία στο δέρμα των χεριών, οπότε αυτό γίνεται ευάλωτο και ερεθίζεται πιο εύκολα ή μπορεί να μολυνθεί σε κάποιες περιπτώσεις. Για το λόγο αυτόν καλό είναι να πλένουμε τα χέρια μας με χλιαρό προς κρύο νερό.

  1. Καλό στέγνωμα

Θα πρέπει να στεγνώνουμε τα χέρια μας πολύ καλά με πετσέτα και να μην αφήνουμε υγρασία ανάμεσα στα δάχτυλα για να μη δημιουργούμε ερεθισμούς και σκασίματα.

  1. Γάντια 

Θα πρέπει να τα φοράμε καθημερινά, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε καθαριστικά η απορρυπαντικά. Είναι σωτήρια για τα χέρια μας, πιστέψτε με.

  1. Οι κρέμες 

Χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα για τα χέρια έπειτα από κάθε πλύσιμο των χεριών μας και ειδικά όταν πηγαίνουμε για ύπνο. Επιλέγουμε κρέμες που περιέχουν συστατικά που δρουν άμεσα, ενυδατώνουν και ανακουφίζουν, όπως κερί μέλισσας, ελαιόλαδο, βούτυρο καριτέ η πανθενόλη.

  1. Απολέπιση

Η απολέπιση βοηθάει στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων, καθαρίζει το δέρμα και του προσφέρει απαλή, μεταξένια υφή. Δύο φορές την εβδομάδα προσπαθήστε να κάνετε πίλινγκ. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά προϊόντα πίλινγκ για τα χέρια. Εγώ θα σας προτείνω ένα που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας. Πάρτε μια μικρή ποσότητα χοντρό αλάτι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε για λίγη ώρα τα χέρια σας. Αποτέλεσμα, χέρια βελούδινα και όντως έτοιμα για χειροφίλημα! 

  1. Μάσκες 

Ένας καλός τρόπος για να συγκρατήσουμε την υγρασία στα χέρια μας είναι η μάσκα χεριών. Ειδικά το βράδυ, καλό είναι να απλώνουμε μια παχύρρευστη ενυδατική κρέμα και να φοράμε για λίγη ώρα γάντια, έτσι ώστε να δράσει καλύτερα το προϊόν. Με αυτό τον τρόπο, το δέρμα των χεριών θα είναι πιο ενυδατωμένο, μαλακό και απαλό.

  1. Αντηλιακό 

Το αντηλιακό δεν είναι σημαντικό μόνο για το πρόσωπο, αλλά και για τα χέρια. Έχουμε πει ότι οι επιθετικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση, είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για το δέρμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσής του, αφού δημιουργούνται λεπτές γραμμές, ρυτίδες, υπερμελάγχρωση κ.ά. Έτσι, δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε ένα προϊόν με δείκτη SPF στα χέρια μας κάθε μέρα, όπως ακριβώς κάνουμε και με το πρόσωπο.

Επίσης, καταφεύγουμε και σε ιατρικές θεραπείες

Εάν οι παραπάνω συμβουλές δεν αποδίδουν, οι θεραπείες σε ιατρικό περιβάλλον παραμένουν μια καλή εναλλακτική επιλογή. Για να βρείτε την ιδανική θεραπεία για εσάς, εμπιστευτείτε ένα δερματολόγο.

Θα ευχηθώ καλό Σαββατοκύριακο με βόλτες, χαρές και χαμόγελα.

 woman@ontime-news.gr Με ρώτησες; Σου απάντησα.

Τα φιλιά μου!!!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!