Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χείλη για φίλημα

Σαββατοκύριακο, λοιπόν, και η αλήθεια είναι ότι αυτές οι μέρες για κάποιον λόγο ήταν λίγο περίεργες για εμένα. Και σίγουρα όχι μόνο για μένα, φαντάζομαι. Ανάδρομος; Δεν ξέρω… 

Γεια σας, αγαπημένες μου φίλες -και φίλοι-, εύχομαι να είστε καλά και να χαλαρώνετε λίγο από την ένταση της εβδομάδας.

Σαββατοκύριακο, λοιπόν, και η αλήθεια είναι ότι αυτές οι μέρες για κάποιον λόγο ήταν λίγο περίεργες για εμένα. Και σίγουρα όχι μόνο για μένα, φαντάζομαι. Ανάδρομος; Δεν ξέρω… 

Καταλαβαίνετε ότι όλοι μας κάποιες φορές ξεπερνάμε τα όριά μας και εξαντλούμε τον εαυτό μας, ορισμένες φορές δεν μπορούμε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα μαζί, κάποιες φορές μάς στενοχωρούμε λίγο περισσότερο. Υπάρχουν όμως και αυτές οι μέρες οι κάπως κακές, θα τις έλεγα… αλλά δεν πειράζει, στο πρόγραμμα είναι και αυτές. 

Πώς θα είναι λεία και απαλά;

Λογικά, θα αναρωτηθείτε πού θέλω να καταλήξω με αυτή την εισαγωγή. Λοιπόν, θα σας πω το εξής: Έπειτα από άγχος και κούραση, ένας τεράστιο εξάνθημα (έρπης) έκανε την εμφάνισή του στα όμορφα χειλάκια μου. Και αφού ακολούθησα μια θεραπεία, σε λίγες μέρες είχε εξαφανιστεί, αλλά τα χείλη μου αφυδατώθηκαν, ξεράθηκαν και πολλές μικρές νιφάδες πετάγονταν γύρω γύρω σαν μικρά ξερά αγκάθια. Και σας ρωτάω: Έχετε κάνει ποτέ μια φουλ περιποίηση χειλιών σε ένα ινστιτούτο αισθητικής ή και μόνες σας στο σπίτι;

Γιατί και τα χειλάκια μας είναι εκτεθειμένα στο κρύο, τον αέρα και το φως του ήλιου. Ε, τι να γίνει, και αυτά αντιδρούν με ερεθισμούς.

Η επιδερμίδα των χειλών είναι πολύ λεπτή και πιο ευαίσθητη, γιατί δεν διαθέτει λιπίδια ούτε ιδρωτοποιούς αδένες και καθόλου τριχοφυΐα που μπορεί να τα προστατέψει από το κρύο. Έχει λιγότερα μελανοκύτταρα από τα υπόλοιπα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα τα χείλη να αφυδατώνονται, να ξεφλουδίζουν και να ξηραίνονται.

Tips: Εάν θέλετε τα χείλη σας να είναι λεία και απαλά, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα:

1 Κάντε απολέπιση στα χείλη μία φορά την εβδομάδα 

Η ήπια απολέπιση με οδοντόβουρτσα μία φορά την εβδομάδα είναι μια καλή ιδέα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα. Μετά την απολέπιση τα χείλη δείχνουν πιο απαλά και εν συνεχεία, με την κατάλληλη ενυδάτωση, λάμπουν. 

2 Επιλέξτε ένα καλό ενυδατικό lip balm

Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο προστατεύει, ανακουφίζει και ενυδατώνει τα χείλη. Εγώ επιλέγω ένα Liposan πλούσιο σε ενυδατικά και επανορθωτικά συστατικά, το οποίο θρέφει σε βάθος και επανορθώνει τα χείλη μου, σε κερασί απόχρωση, για να τους δίνω και λίγο χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι χείλη ροδοκόκκινα, ενυδατωμένα, λεία και σίγουρα ιδανικά για φίλημα!

3 Προστατέψτε τα χείλη σας τη νύχτα

Μεγάλο μυστικό για τα χείλη μας είναι η σωστή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Να ξέρετε πως ό,τι ισχύει για το πρόσωπο τη νύχτα, ισχύει και για τα χείλη μας. Τότε είναι η καλύτερη στιγμή για να τα ενυδατώσετε. Πριν πέσετε για ύπνο, φροντίστε να εφαρμόζετε ένα lip balm το οποίο θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ και θα ενεργοποιήσει τη σύνθεση λιπιδίων και πρωτεϊνών ενυδατώνοντάς τα.

4 Καλύψτε τα χείλη σας 

Τι εννοώ… Υπάρχουν ειδικά αντηλιακά για τα χείλη με δείκτη προστασίας και πλούσια σε ωφέλιμα έλαια. Μάλιστα, καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο. Έτσι, θα προστατεύουμε τα χείλη από την ξηρότητα και θα τους χαρίσουμε ενυδάτωση σε βάθος.

Το δικό μου tip:

Μία φορά την εβδομάδα απλώστε στα χείλη σας ένα πλούσιο στρώμα βαζελίνης. Κάντε το και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Επίσης, να μοιραστώ μαζί σας και μια φυσική μάσκα που μπορείτε να φτιάχνετε μόνες σας με κρέμα γάλακτος και μέλι. Απλώστε μια μικρή ποσότητα για πέντε λεπτά στα χείλη σας ειδικά έπειτα από πίλινγκ και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Χείλη έτοιμα για φίλημα λοιπόν!!!

Τα φιλιά μου!!! woman@ontime-news.gr 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!