Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού

Οι Σπέτσες είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Το νησί της γυναίκας “Θρύλου” βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από τον Πειραιά (με το δελφίνι) και 10 λεπτά από την Κόστα. Λόγω της απόστασης από την Αθήνα, αποτελεί έναν καλοκαιρινό προορισμό ιδανικό για σύντομες αποδράσεις. Για όλους τους υπόλοιπους είναι ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι στη νησιωτική Ελλάδα.. δηλαδή οι καλοκαιρινές μας διακοπές.

 

????????????????????????????????????

Τι θα κάνετε;

 

Περπατώντας στα βοτσαλωτά καλντερίμια προς το Καστέλλι, θα δείτε κτίρια μοναδικής ομορφιάς . Το λιθόχτιστο αρχοντικό του Σωτήριου Ανάργυρου που στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο των Σπετσών αξίζει μια βόλτα για να το θαυμάσετε εξωτερικά, ενώ το μουσείο των Σπετσών και το σπίτι της Μπουμπουλίνας, θα σας δείξουν από τη μεριά τους, τους θησαυρούς τους και θα σας αφήσουν να ρίξετε μια ματιά σε εποχές μεγαλείου για το νησί.

 

 

Αν τα είδατε όλα, δοκιμάστε να πάρετε ένα ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακαλύψετε κάθε γωνιά του πανέμορφου νησιού από το παλιό πυροβολείο της Ντάπια, τώρα γεμάτο καφετέριες και ζωή, μέχρι το παλιό λιμάνι και τα καρνάγια.

 

Οι πιο ρομαντικοί από εσάς, θα δοκιμάσετε μια βόλτα στα αμαξάκια με τ’ άλογα ώστε να ζήσετε μια εμπειρία βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία. Εναλλακτικά, θα επιλέξετε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα καθισμένοι αναπαυτικά σε μια βεράντα. Η θέα του πελάγους με τον ήλιο να βυθίζεται μέσα του, γεμίζει την κάθε ρομαντική ψυχή και μη, γαλήνη και ομορφιά.

 

 

 

 

 

 

Βουτιές 

Κοντά στο λιμάνι, ο Άγιος Μάμας και η Αγία Μαρίνα αποτελούν τις οργανωμένες – επιλογές για βουτιές, ενώ λίγο πιο μακριά, οι γεμάτες με πεύκα παραλίες των Αγίων Αναργύρων αλλά και της Αγίας Παρασκευής έχουν όμορφα νερά. Στην ίδια πλευρά με την Αγία Παρασκευή, θα βουτήξεις στις επίσης ωραίες Ξυλοκέριζα, Ζωγεριά και Βρέλλο.

Πού θα φάτε;

 

Το Μουράγιο προσφέρει πέρα από απίστευτα πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας και μια ιστορία 30 και πλέον χρόνων. Αποτελεί ένα από τα πρώτα εστιατόρια που άνοιξαν στην περιοχή και διατηρεί τη φήμη του μέχρι και σήμερα. Στο Μουράγιο η υψηλή γαστρονομία συναντά τη διασκέδαση μέχρι το πρωί. Εξωτική ατμόσφαιρα, γνήσιες ναυτικές αντίκες, ανοιχτό τζάκι για τον χειμώνα και μοναδική θέα στη θάλασσα από τη βεράντα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για ένα αξέχαστο γεύμα.

 

Για το βράδυ…

 

Το κέντρο των Σπετσών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών στις βραδινές εξορμήσεις τους. Η πόλη είναι γεμάτη από μαγαζιά για φαγητό, καφέ, ποτό και ονειρικά cocktails σε φόντο παραμυθένιο.

 

Είτε αποζητάς έντονη διασκέδαση, είτε προτιμάς να αράξεις σε ένα μεζεδοπωλείο και να απολαύσεις τη ρακή σου συνοδευόμενη από καλό φαγητό, θα ικανοποιηθείς.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!