Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος, ως λάτρης της Τέχνης, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, όπου στεγάζονται έργα του γνωστού καλλιτέχνη, από τη δεκαετία του ‘60 έως και το τέλος της ζωής του. «Η πολύπλευρη προσωπικότητα του καλλιτέχνη αποτυπώνεται σε κάθε γωνία της έκθεσης και του μουσείου, σε έναν χώρο αισθητικής και αρμονίας» παρατήρησε ο κ. Χριστόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο.

Στο μουσείο βρίσκονται πίνακες του Αλέκου Φασιανού, κείμενα που έγραψε, βιβλία που εικονογράφησε και πολλά ακόμη από την πολύπλευρη εικαστική του πορεία και προσωπικότητα. Μετά την περιήγηση στο χώρο, και την τιμητική ξενάγηση από την κυρία Μαρίζα Φασιανού, ο κος Χριστόπουλος ανέφερε ότι: «Η τέχνη του Φασιανού απεικονίζει τον άνθρωπο, τη φύση και ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα. Αυτό που μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ομορφιά της φαντασίας του και ο τρόπος που αποτυπώνονται στα έργα του έντονα συναισθήματα, μέσα από χρωματιστές γραμμές και τη Φύση πάντα παρούσα.».

«Η ομορφιά έρχεται σε διάφορες μορφές», συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι «Η ισορροπία και η αρμονία είναι βασικά χαρακτηριστικά της κι αυτά συναντάμε καθημερινά και στην πλαστική χειρουργική, στην προσπάθειά μας να δώσουμε φυσική ομορφιά και ψυχική ανάταση σε κάθε άνθρωπο, γυναίκα και άνδρα.».

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2023 και η επιμέλεια της έκθεσης αποσκοπεί στο να συστήσει το εύρος του έργου του Αλέκου Φασιανού. Εκτός από την παρουσίαση της σημαντικότητας του έργου του καλλιτέχνη, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός έχει μια αυτόνομη, αξιοσημείωτη σημασία για τον σύγχρονο εικαστικό χάρτη της Αθήνας, μιας και είναι ένα από τα λίγα μουσεία στον κόσμο όπου η συνέργεια καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα στηρίζει τον διάλογο μεταξύ των έργων και του χώρου που τα στεγάζει.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!