Κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά
Υλικά για κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά
3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ
1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο)
10 φλιτζάνια του εσπρέσσο κοτόζουμο
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βούτυρο αγελάδος
15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
1 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Συνταγή για κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόζουμο, το σαφράν, το καρότο, το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να χυλώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, τη γραβιέρα και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.