Συνταγή για τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα
Υλικά για μελομακάρονα
350 γρ. αλεύρι
120 γρ. λάδι
75 γρ. ζάχαρη
50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
3 γρ. κανέλα σε σκόνη
3 γρ. γαρίφαλο τριμμένο
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. αμμωνία
120 γρ. καρυδόψιχα
100 γρ. μέλι
Για το πασπάλισμα
120 γραμ καρυδόψιχα
100 γραμ μέλι
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
150 γραμ νερό
60 γρ.γλυκόζη
1 γρ. βανίλια
50 γρ. μέλι
Συνταγή για μελομακάρονα
Ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε το μέλι και όταν κρυώσει τη βανίλια.
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί.
Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου.
Όταν βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
Περιχύνετε το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.