Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Φόνισσα”: Σύσσωμη η ελληνική showbiz στην πρώτη προβολή της ταινίας – Το δυνατό μήνυμα της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη

Το βράδυ της Δευτέρας 14/11, έλαβε χώρα η προβολή της ταινίας “Φόνισσα”. Η πολυαναμενόμενη ταινία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους celebrity και τους επισήμους που απόλαυσαν την πρώτη προβολή. Ενώ το highlight της βραδιάς ήταν το δυνατό μήνυμα της πρωταγωνίστριας Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη.

H ταινία

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη του 1912 και την τραγική ιστορία της Χαδούλας της Φραγκογιαννούς, μιας βρεφοκτόνου, με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το δυνατό μήνυμα της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη

Στην έμφυλη βία, και στη βία γενικότερα, εστίασε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στη σύντομη αλλά δυνατή ομιλία της στο τέλος της πρεμιέρας της ταινίας στην Αθήνα στο Θέατρο Παλλάς (είχε προηγηθεί η προβολή της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, από όπου έφυγε με πολλά βραβεία). Όπως είπε η πρωταγωνίστρια όταν ανέβηκε στη σκηνή: “Στα χρόνια της πανδημίας αυξήθηκε τόσο πολύ η έμφυλη βία και σχεδόν καθημερινά ακούμε όλα αυτά τα απίστευτα περιστατικά, τις γυναικοκτονίες, κάποιοι δεν δέχονται καν τον όρο.” Η ταινία μας ήρθε απλώς να υψώσει κι αυτή τη φωνή της, όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι γύρω μου, αυτές οι θαυμάσιες γυναίκες, η Εύα [Νάθενα] πάνω απ’ όλα, θελήσαμε να υψώσουμε αυτή την κραυγή διαμαρτυρίας, είναι καιρός να σταματήσει πια το κακό, ας αγαπηθούμε, και τα φύλα μεταξύ μας, οι άνθρωποι μεταξύ μας. Όχι άλλη βία, όχι άλλοι πόλεμοι, όχι άλλα παιδιά να σκοτώνονται”.

“Είναι καιρός να σταματήσει πια το κακό, ας αγαπηθούμε, και τα φύλα μεταξύ μας, οι άνθρωποι μεταξύ μας. Όχι άλλη βία, όχι άλλοι πόλεμοι, όχι άλλα παιδιά να σκοτώνονται”.

Σύσσωμη η ελληνική showbiz

Το παρόν έδωσε σύσσωμη η ελληνική showbiz, αλλά και ο πολιτικός κόσμος. Ανάμεσα τους βρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!