Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Πως απαθανάτισε ο φακός την εκλογική βραδιά; (Εικόνες)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπαίνει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, παρά το γεγονός ότι μπήκε τελευταίος στην αρχική κούρσα για την ηγεσία και με τη συμμετοχή 146.635 πολιτών να υπερβαίνει τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου.

Το κλίμα της εκλογικής αναμέτρησης που θα αναδείξει τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώθηκε και κατά την προσέλευση των υποψηφίων στα γραφεία του κόμματος.

Τα χαμόγελα περίσσευαν στο στρατόπεδο Κασσελάκη και στην προσέλευση σύσσωμης της ομάδας στην Κουμουνδούρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε πρώτος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον υποδέχθηκαν με πλατιά χαμόγελα, και ήταν και ο πρώτος που έκανε σχετική δήλωση, έχοντας στο πλευρό του τους υποστηρικτές του μέσα στο κόμμα.

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», ανέφερε στη δήλωσή του στην Κουμουνδούρου ο νικητής του πρώτου γύρου της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όπου είχα πάει την πρώτη εβδομάδα ο κόσμος μου έλεγε “να αντέξεις”, λόγω των επιθέσεων που δεχόμουν, τη δεύτερη και την τρίτη εβδομάδα μου έλεγαν “είσαι η ελπίδα μας”. Θέλω να τους πω ότι η ελπίδα είμαστε όλοι μαζί, όχι μόνος μου, και για να γίνει η ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί την ιστορία του τόπου».

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες στη Λιβύη. «Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας».

Ακολούθως ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους του εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν για τη δική μου καμπάνια αλλά και τη διαδικασία των εκλογών».

Η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες ήταν «η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας», «σας καλώ τώρα να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στις δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου. Σημείωσε ότι «η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι».

«Η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Κουμουνδούρου.

Συνεχάρη όλο τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή» και ευχαρίστησε όλους και όλες που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και πολλές συντρόφισσες για τις ιδέες, για την ιστορία και για την προοπτική της Αριστεράς», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο κ. Τσακαλώτος ευχαρίστησε τους συντρόφους, τη νεολαία και το κόμμα και πρόσθεσε: «Βάλαμε μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Ωστόσο, είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι στην ουσία της πολιτικής», αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο αιχμές για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Πηγή: parapolitika.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!