Νόστιμο και σπιτικό παγωτό σάντουιτς
Το καλοκαίρι είναι… παγωτό. Οπότε να μια συνταγή για δροσιστικό και πεντανόστιμο παγωτό σάντουιτς.
Υλικά
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
30 μπισκότα
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
καρύδα για το γαρνίρισμα
ξηροί καρποί θρυμματισμένοι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε απαλή σαντιγί. Κατόπιν προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε τη μύτη της σακούλας.
Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί και γεμίζουμε στο κέντρο τους με τη σαντιγί. Καλύπτουμε τα μπισκότα για να φτιάξουμε σάντουιτς. Μεταφέτουμε τα παγωτά σάντουιτς στην κατάψυξη και παγώνουμε για 3-4 ώρες.
Λίγο πριν τα σερβίρουμε λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την μεταφέρουμε σε πλατύ ποτήρι και βουτάμε κατά το ήμισυ ένα ένα τα παγωτά σάντουιτς. Προαιρετικά γαρνίρουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ή καρύδα. Αφήνουμε τα παγωτά σάντουιτς να σταθούν για λίγα λεπτά εντός ή εκτός κατάψυξης.