Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τέλειο στήθος σε 7 λεπτά!

Απόκτησε το στήθος που ονειρεύεσαι. Αψήφησε την βαρύτητα, φόρεσε το πιο βαθύ σου ντεκολτέ και δείξε άφοβα το καλογυμνασμένο μπούστο σου.

Το φυσικό σύστημα στήριξης του γυναικείου στήθους, που του δίνει σχήμα, το κρατάει στη θέση του και το προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις των επαναλαμβανόμενων κραδασμών, είναι αρκετά περιορισμένο, σχετικά αδύναμο και πάρα πολύ ευάλωτο. Κι αυτό γιατί οι γυναικείοι μαστοί, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, έχουν αναλογικά ελάχιστο μυϊκό ιστό και αποτελούνται κυρίως από λίπος, συνδετικό ιστό και δέρμα. Έτσι, κάθε φορά που περπατάς, τρέχεις ή αναπηδάς, τα στήθη σου αναγκάζονται να ταλαντωθούν κατά αρκετά εκατοστά, πάνω και κάτω, από πλευρό σε πλευρό, προς τα μέσα και προς τα έξω. Οι κάθε είδους ταλαντώσεις και… συγκρούσεις, καταπονούν υπερβολικά το συνδετικό ιστό και μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία, πόνο και βλάβες στο στήθος, με απώτερες συνέπειες την πρόωρη χαλάρωση, την πλαδαρότητα και, τελικά, την πτώση του.
Υπάρχει λύση;

Η συστηματική φροντίδα και ο κατάλληλος στηθόδεσμος βοηθούν σημαντικά στην πρόληψη τέτοιων καταστάσεων. Ωστόσο, χρειάζεσαι και κάτι ακόμα: ασκήσεις ενδυνάμωσης για τους θωρακικούς μύες, τους ώμους και την άνω πλάτη! Οι συγκεκριμένες ασκήσεις αυξάνουν την ποσότητα του ενεργού μυϊκού ιστού χωρίς να μετατρέπουν το γυναικείο στήθος σε… ανδρικό, αποκαθιστούν τις ανισορροπίες που δημιουργεί η λανθασμένη σωματική στάση (π.χ. καμπούριασμα) και ισχυροποιούν περιφερειακά το στηρικτικό ιστό των μαστών, ενισχύουν δηλαδή πολύπλευρα τη φυσική υποστήριξή τους. Αποτέλεσμα; Το στήθος σου αντιστέκεται περισσότερο στην βαρύτητα, παραμένει δυναμικά στο σωστό… ύψος του, και φαίνεται πιο στητό, πιο σχηματοποιημένο, πιο γεμάτο και πιο ελκυστικό παρά ποτέ.
Λύσε τις απορίες σου…

    Σε ποιες απευθύνονται οι ασκήσεις;

Σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, που θέλουν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν αισθητικά προβλήματα του στήθους, κάνοντας γυμναστική στο σπίτι.

    Υπάρχουν αντενδείξεις;

Αντενδεικνύονται σε περίπτωση που έχεις σοβαρό πρόβλημα στους ώμους ή στους αγκώνες, οποιοδήποτε τύπο αρθρίτιδας, μειωμένη κινητικότητα, ινομυαλγία ή καρδιαγγειακή πάθηση. Συμβουλεύσου τον ιατρό σου εάν έχεις συχνούς πόνους στο στήθος ή έχεις κάνει οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτό (π.χ. αυξητική μαστών).

    Πόσο χρόνο πρέπει να διαθέτω;

Λιγότερο από 7 λεπτά, 3-4 φορές εβδομαδιαίως, προτιμότερο μέρα παρά μέρα.

    Χρειάζεται να προσέξω κάτι ιδιαίτερα;

Πάντα προθέρμανση πριν αρχίσεις τις ασκήσεις και διατάσεις αφού τις τελειώσεις όλες. Εκτέλεση των επαναλήψεων με τη σωστή τεχνική, αργά και ελεγχόμενα, χωρίς να βιάζεσαι ή να «κλέβεις». Εάν κάποια άσκηση σού προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, δεν τη συνεχίζεις και δεν την ξανακάνεις! Εάν το στήθος σου «πρήζεται» υπερβολικά πριν την περίοδο, γυμνάσου πιο ήπια, σε βαθμό που δεν νιώθεις περαιτέρω δυσφορία.

Πηγή: www.womenonly.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!