Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Παύλος Πισσάνος στη Freddo: “Πως η Λαμπέτη άρπαξε το παιδί μου”

IMG_2542

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Στον Νίκο Νικόλιζα

Υπήρξε ένα από τα διασημότερα μοντέλα των περασμένων δεκαετιών που χάρη στον γνωστό διαφημιστή σύζυγό της Παύλο Πισσάνο, «γέμιζε» με το πρόσωπό της, τις γιγαντοαφίσσες σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, διαφημίζοντας το θρυλικό «MINION», τον «ΜΠΑΤΙΣΤΑ», τα ρούχα «BARDO» και τις κάλτσες «BERKSIRE», όλα δηλαδή τα θρυλικά brands από τη δεκαετία του ‘70 και μετά .
Η Καρολίνα Πισσάνου ωστόσο η οποία έφυγε από την ζωή πριν από περίπου έναν χρόνο χωρίς να το μάθει κανείς, ήταν η φυσική μάνα του παιδιού που η μεγάλη ηθοποιός Έλλη Λαμπέτη, διεκδικούσε δικαστικά να πάρει από εκείνη και τον σύζυγο της. Η μικρή Λίζα, για χάρη της οποίας χύθηκε πολύ μελάνι επί χρόνια, έγινε το πρωταγωνιστικό πρόσωπο σε μια υπόθεση, που ακόμα και σήμερα συγκλονίζει. Γιατί τα έχει όλα: μια μεγάλη στάρ που διεκδικούσε ένα παιδί, δυο φυσικούς γονείς και μια δικαστική περιπέτεια που αποτελούσε πρωτοσέλιδο για πολλά χρόνια.
Η απίστευτη ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ΄70, απασχόλησε τις δικαστικές αίθουσες και το 2006, όταν η οικογένεια Πισσάνου ζητούσε με ασφαλιστικά μέτρα να διακοπεί η τηλεοπτική σειρά του Alpha «Τελευταία παράσταση» βασισμένη στη ζωή της Έλλης Λαμπέτη, γιατί όπως τόνιζαν «θίγονταν υπολείψεις και προσωπικά δεδομένα». Σήμερα, 40 χρόνια μετά, για πρώτη φορά ο Παύλος Πισσάνος ο βιολογικός πατέρας της Λίζας που η Έλλη Λαμπέτη διεκδικούσε, μιλάει στην Freddo και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας αλλά και για την αγαπημένη του Καρολίνα Πισσάνου και όσα βίωσαν μαζί.
Η Έλλη και η Λίζα…

Αρχές της δεκαετίας του ΄70. Δυο νέοι, ο Παύλος και η Καρολίνα ερωτεύονται παράφορα. Εκείνος είναι ήδη γνωστός στον χώρο της διαφήμισης αλλά και των καλλιτεχνών. Με την Έλλη Λαμπέτη, γνωρίζεται από τις θεατρικές της παραστάσεις. Στη ζωή του νεαρού ζευγαριού, το 1972 έρχεται η μονάκριβη κόρη τους Λίζα, πριν όμως οι δύο νέοι παντρευτούν. Ψάχνοντας κανείς την υπόθεση θα διαπιστώσει αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις για το θέμα της «αρπαγής» της μικρής -τότε -Λίζας από την Έλλη Λαμπέτη. Άλλοι μιλούν για μια συμφωνία μεταξύ των φυσικών γονέων και της πρωταγωνίστριας και άλλοι αναφέρονται ακόμα και σε πιέσεις στους δικαστές –από την πλευρά της Λαμπέτη- προκειμένου να δοθεί με υιοθεσία η Λίζα στην ηθοποιό. Ένας πολύχρονος δικαστικός αγώνας ανάμεσα στους φυσικούς γονείς Παύλο και Καρολίνα Πισσάνου -με μεγάλη δόση δημοσιότητας- φτάνει στο τέλος όταν τα δικαστήρια αποφασίζουν ότι το παιδί πρέπει να παραδοθεί στους βιολογικούς του γονείς. Έκτοτε, εκείνοι απέφευγαν να μιλήσουν για το θέμα, μιας και τα δικαστήρια τους είχαν δικαιώσει, μετά από κυνηγητό για να βρεθεί μάλιστα το παιδί που είχε κυριολεκτικά αρπάξει η μεγάλη πρωταγωνίστρια.
«Δεν δώσαμε τίποτα στη Λαμπέτη…»

Η Έλλη Λαμπέτη έφτασε στο σημείο να απαγάγει τη Λίζα, από την ανάγκη να αποκτήσει ένα παιδί, αλλά και εξαιτίας της παθολογικής αγάπης της για τη μικρή . Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της πρωταγωνίστριας σε εκπομπή του Φρέντυ Γερμανού όπου η ίδια μιλώντας προς τον δικηγόρο της, σε ένα σημείο της αφήγησής της ομολογεί: «ανακάλυψα λοιπόν που είναι το παιδί και θα πάω να το κλέψω. Ο δικηγόρος μου είπε ότι θα πάω φυλακή αν το κάνω, και εγώ του απάντησα: τιμή και δόξα να πάω φυλακή για ένα παιδί»…
Σήμερα ο πατέρας Παύλος Πισσάνος, μιλώντας στη Freddo είναι αφοπλιστικός. «Μπαίνετε σε μια ιστορία η οποία δεν είναι ούτε πικρή ούτε γλυκιά. Όλα έχουν τελειώσει. Τίποτα δεν δώσαμε στην Λαμπέτη. Τίποτα. Μπήκε στη μέση εκείνη για να κάνουμε μια συμφωνία επειδή η γυναίκα είχε μια ανίατη ασθένεια. Το παιδί μας βρισκόταν στον παιδικό σταθμό στη Βίλα Αμαλία. Και εκείνη άρχισε να λέει ότι βρήκε το παιδί έξω από τον παιδικό σταθμό σε μια πόρτα και τέτοια. Έβγαλε τότε και ψεύτικα χαρτιά και τρέχαμε εμείς με τα δικαστήρια για να αλλάξουμε τα χαρτιά. Έγιναν όλα όπως έπρεπε, πήραμε το παιδί μας και τελείωσε η ιστορία». Ο Παύλος Πισσάνος δεν μασάει ούτε λεπτό τα λόγια του. «Ποιος δίνει το παιδί του σε έναν άλλον, όταν ο φυσικός γονέας γυρίζει την Ελλάδα ανάποδα για να το βρει; Είναι δυνατόν; Πολεμήσαμε για το παιδί μας με πολύ τίμια όπλα και χωρίς πολυλογίες και τυμπανοκρουσίες. Χωρίς να βγαίνουμε στις εκπομπές –τότε- και να λέμε για την ιστορία μας και όλα αυτά που απεχθανόμαστε. Πήγαμε με όπλο μας την δικαιοσύνη, τους σωστούς δικηγόρους και πήραμε το παιδί μας. Ότι θα έκανε μια σωστή οικογένεια, ένας σωστός πατέρας και μια σωστή μάνα».

assets_LARGE_t_1401_372518_type13058
«Η Λίζα λάτρευε πάντα την μάνα της…»

Ο Παύλος Πισσάνος δεν μίλησε ποτέ δημοσίως για το θέμα της Λίζας και της Έλλης Λαμπέτη, και για πρώτη φορά ανοίγει την καρδιά του στην Freddo. Τον ρωτάμε τι λέει η Λίζα για την μητέρα της η οποία έφυγε πριν έναν χρόνο από την ασθένεια ALS. «Η Λίζα πάντα λάτρευε την μάνα της. Η Λίζα κλαίει για τον χαμό της. Την λάτρευε. Ήταν μάνα με κόρη, αδερφή με αδερφή, φίλη προς φίλη. Δεμένες απόλυτα». Τον ρωτάμε αν ως οικογένεια είχαν πικραθεί που δεν κανείς δεν ζήτησε την άποψή τους για το σήριαλ με τη ζωή της Λαμπέτη. Μας σταματάει. «Δεν πήραν την άποψή μας, είχαμε καταθέσει μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η σειρά, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές και συνεχίστηκε η σειρά. Απλά έφτασε το τέλος του σήριαλ και έτσι σταμάτησε και η δημοσιότητα, τα τηλεφωνήματα και όλα αυτά που μας ενοχλούσαν». Στη ερώτησή μας αν τότε είχαν πικραθεί, ο Παύλος Πισσάνος δεν αρνείται να απαντήσει: «σαφώς και είχαμε πικραθεί γιατί όσα λέγονταν στο σήριαλ, ήταν σαν άνοστα αστεία. Σαν εκείνα τα μελιστάλακτα σήριαλ για να απασχολείται το κοινό και τίποτα περισσότερο».
«Ο Αλεξανδράκης πριν πεθάνει έμαθε από μένα για την Λίζα…»

Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 έως και την δεκαετία του 2000 ο Παύλος Πισσάνος ήταν φίλος σχεδόν με όλους τους μεγάλους πρωταγωνιστές, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν διαφημίσεις μαζί του. Όπως η τελευταία διαφήμιση του Αλέκου Αλεξανδράκη που έκαναν μαζί. Η κουβέντα μας φτάνει εκεί, καθώς ο ηθοποιός υπήρξε ο πρώτος μεγάλος έρωτας της Έλλης Λαμπέτη. Ενώ συζητάμε για τον Αλεξανδράκη, ο Παύλος Πισσάνος μας σταματάει: «Ο Αλέκος τρία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, έμαθε από εμένα – σε ένα γεύμα στο σπίτι του- ότι είμαι ο πατέρας του κοριτσιού που είχε πάρει η Λαμπέτη! Όταν του το είπα τρελάθηκε. Δεν το ήξερε ούτε ο Αλέκος», λέει σήμερα χαμογελώντας…
«Δεν θέλαμε να μαθευτεί ο θάνατός της…»

Ο Παύλος Πισσάνος για περίπου μισό αιώνα, πορεύτηκε με την Καρολίνα επικεντρώνοντας παράλληλα τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στον τομέα της διαφήμισης. Η Καρολίνα, έφυγε από τη ζωή από την σπάνια ασθένεια από την οποία ταλαιπωρούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο πιστός της σύζυγος, όπως λέει στην Freddo, απέφυγε σκοπίμως να δώσει δημοσιότητα για τον χαμό της πολυαγαπημένης του. «Δεν θέλαμε εμείς οι ίδιοι να μαθευτεί, παρόλο που ήρθε πολύς κόσμος στην κηδεία. Είναι κουραστικό να σε παίρνουν συνεχώς τηλέφωνα όπως γινόταν και τότε με το σήριαλ. Δεν θα το αντέχαμε. Δυόμιση ολόκληρα χρόνια βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι. Από την στιγμή που της κάναμε την τραχειοτομία, σταμάτησε και να μιλάει. Με την Καρολίνα ήμασταν συνοδοιπόροι στην ζωή για 50 χρόνια. Έφυγε από την ασθένεια ALS, που πάσχει και ο Χόκινς και βρίσκεται καθηλωμένος στην αναπηρική πολυθρόνα» μας λέει φανερά συγκινημένος.
Μας μιλάει με πάθος για το ίδρυμα το οποίο έχει δημιουργηθεί στη μνήμη εκείνης αλλά και του ιδίου προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοιες ασθένειες. Ρωτάμε τον Παύλο Πισσάνο πόσο λείπει σε εκείνον και στην κόρη τους Λίζα, η Καρολίνα. «Μας λείπει απέραντα. Μας λείπει πολύ. Δεν μπορεί να συγκριθεί η έλλειψή της με κάτι αντίστοιχο» λέει συγκινημένος και συνεχίζει. «Η Καρολίνα ήταν ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος γεμάτος αγάπη για όλο τον κόσμο. Ήταν ένας απίστευτα δυναμικός άνθρωπος που κανόνιζε τα πάντα στη ζωή μας. Ήταν διάσημο φωτομοντέλο και παράλληλα διαχειριζόταν την εταιρία μας, που εργάζονταν 430 άτομα. Με βοήθησε πάρα πολύ στο ίδρυμα που είναι έτοιμο και φέρει το όνομά της. Θέλαμε πάντα να βοηθάμε τον κόσμο»…

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!