Μιμή Ντενίση: «Αντιδρώ όταν μου λένε ότι είμαι καλή επιχειρηματίας -Είναι μία ανοησία να το λέει κάποιος για το θέατρο»
Η Μιμή Ντενίση βρέθηκε στην εκπομπή «Ελένη» και μιλά για την απόφαση να ασχοληθεί επιχειρηματικά για το θέατρο αλλά και την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» που προβλήθηκε στο «ΜΕΤ» της Νέας Υόρκης.
Η ηθοποιός ανέλυσε και πώς αποφάσισε να ασχοληθεί επιχειρηματικά με το θέατρο, αφού ήταν κάτι που αγαπούσε πάρα πολύ και ήθελε να δώσει στον κόσμο αυτό που επιζητά.
«Αγάπησα πολύ το θέατρο και σιγά σιγά κατάλαβα που μπορώ να πάω. Ένα χρόνο έχω περάσει διασκεδαστικά και αυτό ήταν με την Αλίκη. Μετά έγινα θιασάρχης η ίδια. Πολλοί συνάδελφοι ότι είναι κάτι σημαντικό, ότι είναι τίτλος να γίνεις θιασάρχης. Μπελάς είναι. Πρέπει να ξέρεις να διαλέγεις έργα, να ξέρεις να γράφεις, να σκηνοθετείς, να παρακολουθείς τα οικονομικά. Πολλές φορές αντιδρώ όταν μου λένε ότι είμαι καλή επιχειρηματίας, δεν είμαι. Αυτό είναι μία ανοησία να το λέει κάποιος για το θέατρο. Το θέατρο δεν είναι ούτε μπουτίκ που εάν φέρεις καλό προϊόν και θα πουλήσει, ούτε βιβλιοπωλείο. Υπάρχει αυτό που λέμε η επαφή, αισθάνομαι το κοινό. Δεν έχω αποξενωθεί και εγώ είμαι ο πρωθυπουργός στη γυάλα και το κοινό. Εάν έχω ένα ταλέντο επιχειρηματικό είναι πώς όταν έκανα το μιούσικαλ ήξερα ότι ο κόσμος ήθελε να έρθει να μας δει να χορεύουμε και να τραγουδάμε», εξομολογήθηκε.
Σχετικά με τη ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την αντίδραση της Τουρκίας αλλά και το πώς αυτό βοήθησε για να πάει μέχρι την Αμερική, είπε: «Νομίζω ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε την ταινία για να δημιουργήσουν προπαγάνδα γιατί έλεγαν ότι βρίζω τον Κεμάλ. Φεύγω στην Αμερική και αυτό έκανε καλό, δημιούργησε ένα θέμα. Οπότε, είχε παιχτεί ήδη στο Χάρβαρντ και είχα μιλήσει διαδικτυακά. Την ζήτησαν και πήγε εκεί. Έχει άστρο η ταινία και πήγε μόνη της, δεν γίνονται από έναν άνθρωπο. Όλη αυτή η αδικία, όλες αυτές οι ψυχές που χάθηκαν χωρίς να έχουν κάνει τίποτα φέρνουν μια προστασία και με καθοδηγούν. Πιστεύω στη δύναμη του καλού. Το θέμα της καταστροφής της Σμύρνης είναι κάτι άγνωστο για τους ξένους, έχει μείνει κρυφό».