Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γιουβαρλάκια με κριθαράκι

Τα κλασικά και αγαπημένα γιουβαρλάκια σε παραλλαγή με κριθαράκι. Ένα δυναμωτικό, νόστιμο, εύκολο, γρήγορο -παρά τις φήμες- πιάτο για όλη την οικογένεια τα χειμωνιάτικα βράδια.

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια
400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
30γρ. κριθαράκι μέτριο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 αβγό
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σούπα
30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καρότο σε ροδέλες
1 πράσο σε ροδέλες
1 κλωναράκι σέλερι χοντροκομμένο
1300ml καυτό ζωμό κρέατος ή λαχανικών, φρέσκο ή από κύβο
80γρ. κριθαράκι μέτριο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αβγολέμονο
1 αβγό
χυμό από 1 λεμόνι

Tips
Ο κιμάς από κοτόπουλο ή γαλοπούλα είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική και πολύ πιο ελαφριά.
Ο χυμός ενός λεμονιού μπορεί να αντικαταστήσει το αβγολέμονο για όσους δεν το προτιμούν.
Τα κλασικά και αγαπημένα γιουβαρλάκια σε παραλλαγή με κριθαράκι. Ένα δυναμωτικό, νόστιμο, εύκολο, γρήγορο -παρά τις φήμες- πιάτο για όλη την οικογένεια τα χειμωνιάτικα βράδια.

Διαδικασία

Βήμα 1
Για τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μαζί με αλάτι και πιπέρι, ζυμώνετε για μερικά λεπτά και πλάθετε σε μέτρια κεφτεδάκια.
Βήμα 2
Για τη σούπα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το καρότο, το πράσο και το σέλερι για 1 λεπτό. Ρίχνετε τον καυτό ζωμό, το κριθαράκι και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Προσθέτετε τα γιουβαρλάκια, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα γιουβαρλάκια.
Βήμα 4
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά η σούπα και ετοιμάζετε το αβγολέμονο.
Βήμα 5
Για τοαβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάτε το ασπράδι μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει ελαφρά. Προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 6
Ενσωματώνετε και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε 1 κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα χτυπώντας δυνατά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία προσθέτοντας άλλες 3-4 κουτάλες ζωμού με τον ίδιο τρόπο.
Βήμα 7
Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά με επιπλέον χυμό λεμονιού αν θέλετε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!