Στεφανία Γουλιώτη: Ολόγυμνη κατά… του AIDS
Η Στεφανία Γουλιώτη είναι ένα από τα πρόσωπα καμπάνιας περιοδικού κατά του HIV.
Για τις ανάγκες του 16ου Naked Issue του περιοδικού, φωτογραφήθηκε γυμνή και έστειλε το δικό της μήνυμα για την εξάλειψη του ιού και του κοινωνικού στίγματος.
«Οι φορείς του HIV δεν είναι υποχρεωμένοι να μοιράζονται την ιστορία τους. Είναι δουλειά της Πολιτείας να ενημερώσει για το τι είναι φορέας και να μειώσει τον φόβο απέναντι στους ανθρώπους αυτούς. Ο κολλητός μου είναι φορέας και είτε μου το είπε, είτε όχι δεν άλλαξε τίποτα.
Αν κάποιος θέλει, να το μοιραστεί για να έρθει πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά και όχι για να κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η Πολιτεία. Σημασία έχει η αγάπη και οι ανθρώπινες σχέσεις και όχι ένας αόρατος εχθρός. Αν φοβάσαι, ενημερώσου. Είναι δικό σου χρέος», αναφέρει η ίδια.
Δείτε τη φωτογραφία της
Η εξομολόγηση για τον ρόλο και τη μητέρα της
Τις προηγούμενες μέρες η Στεφανία Γουλιώτη μίλησε στην «Ελένη» για τον ρόλο της μυστηριώδους Αλεξάνδρας στη σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.
«Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με μαεστρία καταφέρνει και αφήνει μυστήριο το παρελθόν του Ορέστη, μέχρι που εμφανίζεται η Αλεξάνδρα. Εκείνη νομίζει ότι ο Ορέστης της ανήκει και εμφανίζεται στο νησί για να τον φέρει πίσω», είπε αρχικά για τον ρόλο της και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.
«Ο Χριστόφορος έχει αυτό που έχουν οι μεγάλοι ευφυείς άνθρωποι, οι οποίοι δεν σου μεταδίδουν πόσο ευφυείς είναι. Δεν ήξερα ότι ενώ κάναμε παρέα με τον Χριστόφορο αυτός ερχόταν για να γράψει το ρόλο της Αλεξάνδρας για εμένα».
Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στα κοινωνικά ζητήματα που θίγει η σειρά.
«Το γεγονός ότι χρειάζεται να έρθει ο Χριστοφόρος Παπακαλιάτης με το «Maestro» για να θυμίσει σοβαρά ζητήματα είναι ένα πρόβλημα της κοινωνίας μας. Θα εστίαζα – εκτός από τη ζωή της γυναίκας που κακοποιείται – και στη ζωή εκείνης που είναι μέσα σε ένα γάμο χωρίς να είναι ευτυχισμένη. Στην κοινωνία μας ο γάμος και το παιδί είναι συνυφασμένος με την επιτυχία και έτσι κάνουν παιδιά γυναίκες που δεν θα έπρεπε. Η μεγαλύτερη νεύρωση και δυστυχία ξεκινά από το να προσπαθήσεις να φτάσεις ένα βαθμό ευτυχίας που δεν είναι δικός σου», δήλωσε.
Στη συνέχεια αποκάλυψε πως ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τη φωνή της μαμάς της που έλεγε «θα περάσει το τρένο». Όπως είπε η ίδια, «τα παιδιά σκεφτόμαστε πως θα ανέβουμε στα μάτια των γονιών μας», ενώ σκέφτεται συχνά τι θα έκανε τον πατέρα της περήφανο.