Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κακοκαιρία Άριελ: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική – Μήνυμα του 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία «Άριελ» σαρώνει την χώρα. Η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η πολιτική προστασία στέλνει μηνύματα για να προφυλάξει τους πολίτες.

Αυτή την ώρα βρέχει έντονα στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής. Δείτε ΕΔΩ σε ποιες περιοχές της Αττικής βρέχει τώρα.

Μαρούσι, Χαλάνδρι, Άλιμος, Γκάζι, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή όπως και το Περιστέρι, οι Αμπελόκηποι και η Κηφισιά δέχονται σημαντικά ύψη βροχής, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μήνυμα από το 112 στην Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία ARIEL δείχνει τα δόντια της. Πριν από λίγο εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε από την Πολιτική Προστασία της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου και εστάλη μήνυμα και από το 112 στους κατοίκους. Mηνυμα του 112 εστάλη και στους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr , από σήμερα Τετάρτη 30/11/2022 έως και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 1/12/2022 το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία « ARIEL” θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση στο καιρό στη Ζάκυνθο, με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους θυελλώδεις ανέμους 7 – 8 μποφόρ.

Γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων. Συστήνουμε δε, να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή τις βραδινές ώρες της Τετάρτης».

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η EMY, καθώς η κακοκαιρία «Άριελ» επελαύνει στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό, που έρχεται από τη Σικελία, αναμένεται να προκαλέσει έντονο «κύμα» κακοκαιρίας το επόμενο 48ωρο, δηλαδή μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής.

‘Ηδη, σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής βρέχει, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις τα πιο έντονα φαινόμενα αναμένονται από αργά  το βράδυ.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ARIEL”, που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργάανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς

Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!