Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νέος κεραύνος από τον 19χρονο: «Ο Πατέρας Αντώνιος έτριβε το μόριο του στο…»

Σεξουαλική κακοποίηση και  τιμωρίες, μετακίνηση από δομή σε δομή, βρισιές και προσβολές, αλλά και ακριβά δώρα ή «ρουσφέτια» σε τροφίμους της «Κιβωτού του Κόσμου», προκειμένου να εξυπηρετούν τις ανάγκες του πατρός Αντώνιου Παπανικολάου, είναι μερικά από τα όσα κατήγγειλε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στη ΓΑΔΑ ο 19χρονος σήμερα, πρώην φιλοξενούμενος στις δομές της ΜΚΟ.

Η μαρτυρία του νεαρού που μίλησε για όλα όσα βίωσε στην «Κιβωτό του Κόσμου», κυρίως την εποχή που τελείωνε το Γυμνάσιο, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», προκαλώντας χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την κεφαλή της Οργάνωσης τόσο του ιερέα ιδρυτή της, όσο και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, η οποία κατείχε τη θέση της προέδρου.

Τα όσα κατήγγειλε ο 19χρονος στην 7σέλιδη κατάθεσή του γύρω από τις άσεμνες πράξεις σε βάρος του από την «ψυχή» της «Κιβωτού» επιβεβαίωσε και ένας νεαρός που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας ενός από τα καταγγελλόμενα περιστατικά. Το παιδί, που είχε επιφορτιστεί να μεταφέρει σε δίσκο το φαγητό του πατρός Αντωνίου, κάποια στιγμή ξεχνώντας να χτυπήσει την πόρτα, μπήκε στο δωμάτιο χωρίς να ειδοποιήσει και είδε τον ιερέα να ασελγεί στον τότε 18χρονο. «Ο ένας, μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πατέρα να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και είδε για δευτερόλεπτα τον πατέρα που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε γιατί ντρεπόμουν. Το μόνο που του είπα είναι “εγώ σ’ τα έλεγα”. Το παιδί ίσα που πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα και ο πατήρ τού φώναξε “φύγε φύγε!” και έφυγε μετά και δεν ξαναμπήκε μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 19χρονος στην κατάθεσή του την Τετάρτη. Σημειώνεται πως ο αυτόπτης μάρτυρας έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως μία 18χρονη σήμερα, πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού του Κόσμου» στη δομή της Ηπείρου, όπου είχε μείνει και ο 19χρονος, μιλώντας χθες στην εκπομπή «TLive», είπε πως ο πατήρ Αντώνιος είχε σαν δούλο τον νεαρό: «Στην “Κιβωτό” ερχόταν μαζί με τον (…), γιατί ο (…) τον έπαιρνε παντού από πίσω του.  Ήταν και καλά ο βοηθός του και τον είχε σαν δούλο. Τον χτύπαγε στον κεφάλι. Ο (…) τον έπαιρνε και έφευγαν. Πήγαιναν βόλτες από δω, βόλτες από εκεί, συνέχεια. Σε εμάς, στα κορίτσια δεν έδινε σημασία ο (…) είναι η αλήθεια. Πιο πολύ ασχολείτο με τα αγόρια. Εμάς μας είχε απομακρύνει. Δεν μας μιλούσε. Του φορούσε παπούτσια, του φορούσε τις κάλτσες του, του φορούσε τις παντόφλες του».

* Αποσπάσματα της πολυσέλιδης κατάθεσης του 19χρονου δημοσίευσε το protothema.gr. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στις Aρχές, ο νεαρός φοβόταν να έρθει σε κόντρα με τον πατέρα Αντώνιο, καθώς ο αδελφός του εργαζόταν στη δομή κι έμενε με τη μητέρα τους σε σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η «Κιβωτός». Ο 19χρονος είπε πως για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε σε δομή της Αθήνας σε ηλικία 6-7 ετών, στη συνέχεια έμεινε στις δομές του Βόλου και της Καλαμάτας, ενώ έφυγε οριστικά από την «Κιβωτό» τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιερέας είχε πάντα κοντά του τρία συγκεκριμένα άτομα:

«Είχε κοντά του τρία άτομα, τους οποίους γενικά τους αποκαλούσε “βλάκα” και “ηλίθιε”, ενώ ποτέ δεν έβγαζε και έβαζε μόνος του τα παπούτσια και τις κάλτσες του.  Ήθελε να τον υπηρετούν. Κι εγώ απ’ όταν ξεκίνησα να είμαι κοντά του, θεωρούσα δεδομένο να του βάζω τα παπούτσια, να του βάζω το ράσο και είχα συνηθίσει να τον ακούω να με λέει “βλάκα, ηλίθιο, άχρηστο”».

Όταν ήταν στη γ΄ Γυμνασίου ο καταγγέλλων μεταφέρθηκε στο παράρτημα του Βόλου, όπου το πρωί έκανε αγροτικές δουλειές και το βράδυ πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο. Το καλοκαίρι έμεινε με τον ιερέα στη δομή της Πωγωνιανής και στη συνέχεια πήγε στην Καλαμάτα.

«Εκεί λοιπόν στην Καλαμάτα, άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Ας πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή ήμασταν μαζί και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι. Αυτό γινόταν 2 με 3 φορές την εβδομάδα στην αρχή, μετά 5 φορές την εβδομάδα, μετά αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι που έφτασε στο σημείο να γίνεται περίπου 15 φορές την ημέρα. Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο, που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, πνιξίματα – πατητές, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Τα ακριβά δώρα

Στη συνέχεια, ο 19χρονος αναφέρει περιστατικά που συνέβαιναν τόσο στις δομές όσο και σε εκδρομές που πήγαινε με τον ιερέα. Μάλιστα, ανέφερε πως ο πατήρ Αντώνιος τον ήθελε συνέχεια μαζί του, με αποτέλεσμα να κάνει πολλές απουσίες στο σχολείο, ενώ τον έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο. Ο νεαρός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν στην Αθήνα, τα Χριστούγεννα του 2021:

«Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Ο 19χρονος είπε ακόμα για τα ακριβά δώρα από τον πατέρα Αντώνιο: «Εγώ, όσο ήμουν στην ‘‘Κιβωτό’’, μου έδινε λεφτά ο πατήρ Αντώνιος. Ό,τι ήθελα το είχα. Ήθελα, για παράδειγμα, παπούτσια που έκαναν 180 ευρώ, του το ’λεγα και μου τα ’δινε. Ακόμα και iPhone πήρα με 800 ευρώ». Ο νεαρός πρόσθεσε πως τον περασμένο Αύγουστο κι ενώ είχε ήδη εγκαταλείψει την «Κιβωτό», σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με μία  γυναίκα στον Βόλο, «μου είπε ότι ο πατήρ Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην α΄ Γυμνασίου».

 

Δημοσίευτηκε από την έντυπη OnTime 22/11 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!