Ερωτικές επιστολές της Γκρέις Κέλι προς τον πρώην φίλο της Όλεγκ Κασίνι – «Σε σκέφτομαι συνεχώς»
Πολλοί άνθρωποι στη σημερινή εποχή αναρωτιούνται τι έκανε την Γκρέις Κέλι τόσο διάσημη; Και γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να την αναφέρουν δεκαετίες μετά το θάνατό της; Στη δεκαετία του ’50, η Γκρέις Κέλι ήταν μια προσωπικότητα που οι άνδρες αγαπούσαν και οι γυναίκες θαύμαζαν. Η ομορφιά της ήταν τόσο σαγηνευτική που αποτέλεσε αντικείμενο ενδιαφέροντος ακόμη και μετά το θάνατό της. Είχε πλούσια ασημόξανθα μαλλιά, παγωμένα μπλε μάτια και καθαρή επιδερμίδα. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι τη θυμούνται ως την πριγκίπισσα του πάγου του Χόλιγουντ. Πολλοί τη θεωρούν ως την τρίτη πιο όμορφη γυναίκα όλων των εποχών.
Αβίαστη κομψότητα
Αναμφισβήτητα, ήταν μια ταλαντούχα γυναίκα. Η Γκρέις Κέλι φοίτησε σε μία από τις πιο διάσημες σχολές υποκριτικής στον κόσμο. Δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη βιομηχανία του Χόλιγουντ. Παρόλα αυτά, η Κέλι απέδειξε τις ικανότητές της και έκανε όνομα για τον εαυτό της.
Κατά τη διάρκεια της ζωής της, πρωταγωνίστησε σε 11 ταινίες. Μερικές από τις πιο αξιοθαύμαστες ερμηνείες της ήταν στις ταινίες «Dial M for Murder» και «To Catch a Thief». Κέρδισε επίσης το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για το ρόλο της στην ταινία ‘The country girl’.
Εκτός από γοητευτική και επιτυχημένη ηθοποιός, ο κόσμος τη γνώριζε και ως πριγκίπισσα του Μονακό. Οι δημοσιογράφοι ονόμασαν τον παραμυθένιο βασιλικό γάμο της ως τον «γάμο του αιώνα».
Εξωφρενικά σκάνδαλα
Κατά τη διάρκεια της ζωής της, έβγαινε με πολλούς άνδρες και ήταν γνωστή για την άνετη συμπεριφορά της, κάτι που σκανδάλιζε τα ήθη της εποχής. Πολλές δε από τις σχέσεις της ήταν με γοητευτικούς αλλά ηλικιωμένους συναδέλφους της. «Αυτό συνέβαινε εξαιτίας των υποτιθέμενων προβλημάτων της με τον πατέρα της» λένε αυτοί που ξέρουν. Το όνομά της φιγουράριζε συχνά στις φυλλάδες για τη σκανδαλώδη ερωτική της ζωή. Γι’ αυτό και ανά πάσα στιγμή ήταν μπλεγμένη στη μία ή την άλλη διαμάχη.
Ανάμεσα στη λίστα των διασημοτήτων με τις οποίες η Γκρέις Κέλι είχε συνδέσει το όνομά της περιλαμβανόταν και αυτό του ηθοποιού Κλαρκ Γκέιμπλ. Έπρεπε να γυρίσει μαζί του μια ταινία, το Mogambo, στην Αφρική. Η Κέλι άφησε να εννοηθεί ότι ένας από τους λίγους λόγους για τους οποίους δέχτηκε το ρόλο ήταν εξαιτίας του ηθοποιού. Αργότερα παραδέχτηκε ότι όταν δεν έκανε γυρίσματα, κοιμόταν μαζί του
Εκείνο τον καιρό η Γκρέις Κέλι έβγαινε με τον Ρέι Μίλαντ, ο οποίος όμως ήταν παντρεμένος. Έτσι απέκτησε τον τίτλο της ξελογιάστρας. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι ενδιαφερόταν επίσης για άνδρες με πολιτική επιρροή. Δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης εικάζουν ότι η Γκρέις Κέλι είχε κάποια στιγμή σχέση με τον Τζον Φ. Κένεντι.
Και ύστερα ήρθε ο Ρενιέ ο Γ’
Το 1955, στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών, η ηθοποιός συναντήθηκε με τον πρίγκιπα του Μονακό, Ρενιέ. Όλοι όσοι ήταν παρόντες λένε ότι ένιωσαν ότι υπήρξε αυτομάτως χημεία μεταξύ τους. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και για τους δύο. Τελικά, η Γκρέις Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό το 1956. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα παραμύθια, η ζωή της ως σύζυγος/πριγκίπισσα δεν ήταν και τόσο μαγική.
Υποτίθεται ότι ο πρίγκιπας διέταξε τους βασιλικούς υπηρέτες να ελέγξουν την κατάσταση παρθενίας της ηθοποιού. Έπρεπε επίσης να υποβληθεί σε τεστ γονιμότητας για να αποδείξει ότι ήταν σε θέση να γεννήσει παιδιά. Πολλοί άνθρωποι, εκείνη την εποχή, πίστευαν ότι αν και ο πρίγκιπας παντρεύτηκε την Γκρέις Κέλι, δεν την αγαπούσε. Ο πραγματικός του σκοπός ήταν να επεκτείνει την επιρροή του και να τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη χώρα του. Ο Ρενιέ σκέφτηκε ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος τρόπος για να το πετύχει αυτό από το να παντρευτεί μια διάσημη ηθοποιό.
Η ηθοποιός απεβίωσε πριν από τον πρίγκιπα. Ίσως για να αποδείξει την αφοσίωσή του, ο πρίγκιπας του Μονακό δεν σκέφτηκε να παντρευτεί ξανά. Το 2005, περίπου δύο δεκαετίες μετά από εκείνο το μοιραίο γεγονός, ο πρίγκιπας Ρενιέ άφησε την τελευταία του πνοή. Είχε κυβερνήσει τη χώρα για 56 χρόνια και ο γιος του, ο Αλβέρτος, κληρονόμησε το στέμμα μετά το θάνατό του. Αν ο γάμος του με τη Γκρέις είχε ως σκοπό να φέρει πραγματικά πλούτο στη χώρα του, πέτυχε τον σκοπό του. Το Μονακό είχε γίνει μια σπουδαία οικονομική δύναμη κατά τη στιγμή του θανάτου του. Σήμερα είναι ένα από τα πλούσια κράτη στον κόσμο.
Η αρχή του τέλους: Μια πλαγιά 120 ποδιών
Το έτος 1982, η 52χρονη τότε ηθοποιός πέθανε μετά από τροχαίο ατύχημα. Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν οδηγούσε προς το παλάτι, το αυτοκίνητό της έπεσε από τον γκρεμό. Αν και ο γκρεμός ήταν ψηλός και το αυτοκίνητο είχε συντριβεί, η Γκρέις Κέλι δεν υπέστη τραυματισμούς που έμοιαζαν να απειλούν τη ζωή της. Για το λόγο αυτό, ο κόσμος αρνήθηκε να το πιστέψει όταν την επόμενη κιόλας μέρα, το παλάτι ανακοίνωσε το θάνατο της πριγκίπισσας.
Τα παιδιά της είπαν ότι η πριγκίπισσα δεν αισθανόταν καλά εκείνη τη μοιραία ημέρα. Επίσης, τσακωνόταν με την κόρη της Στεφανί ενώ οδηγούσε. Οι γιατροί της ισχυρίστηκαν ότι η Κέλι έπασχε από υψηλή αρτηριακή πίεση και είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο όταν συνέβη το ατύχημα. Ωστόσο, επειδή το παλάτι δεν μετέφερε στους υπηκόους τη σοβαρότητα της κατάστασης της πριγκίπισσας, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να αμφισβητεί την πραγματική αιτία του θανάτου της. Επινόησαν πολλές πιστευτές ιστορίες και θεωρίες συνωμοσίας για να λύσουν το μυστήριο γύρω από τον θάνατό της.
Η ομίχλη γύρω από την προσωπική της ζωή
Η Γρέις Κέλι είχε μια άφθαρτη παρουσία στην οθόνη. Οι ταινίες της παρακολουθούνται ακόμη και σήμερα με ενδιαφέρον. Παρ’ όλα αυτά, η ζωή της εξακολουθεί να περιβάλλεται από την ομίχλη των μυστηρίων και των συγκλονιστικών μυστικών.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν οι ερωτικές επιστολές της Γκρέις Κέλι προς τον πρώην φίλο της Όλεγκ Κασίνι, όπως γράφει το αμερικανικό Harper’s Bazaar. «Σε σκέφτομαι συνεχώς» είναι μία φράση που αναπαράγει συχνά.
Το διάσημο ξενοδοχείο Bel-Air στο Λος Άντζελες είχε στη διάθεσή του την αλληλογραφία μεταξύ της Γκρέις Κέλι και του τότε φίλου της σχεδιαστή, Όλεγκ Κασίνι, που γράφτηκε το 1954, ενώ η σταρ διέμενε στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της προώθησης της ταινίας The Country Girl – μιας ταινίας για την οποία αργότερα θα κέρδιζε Όσκαρ. Κοιμήθηκε στο ίδιο ξενοδοχείο μετά την τελετή σε μια σουίτα που έκτοτε πήρε το όνομά της.
Απευθυνόμενη στον αγαπημένο της, γράφει: «Πόσο υπέροχο ήταν να γυρίσω σπίτι και να βρω τα λουλούδια σου. Βλέπουμε τον Τσαρλς Μπόιερ στην τηλεόραση, και όσο κι αν τον αγαπώ, μόνο εσένα μπορώ να σκέφτομαι».
Αργότερα λέει στο φίλο της ότι τον σκέφτεται συνεχώς. «Τα λίγα λεπτά που μιλάμε κάθε βράδυ είναι τόσο υπέροχα για μένα, αλλά λυπάμαι που ακούγομαι σαν ηλίθια… Σε αγαπώ».