Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb: Οι πρώτες εικόνες ανοίγουν νέο κεφάλαιο στην κοσμολογία

 

Περισσότερο από 30 χρόνια  μετά την εκτόξευση του θρυλικού διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble το 1990, η NASA παρουσίασε την Τρίτη την πρώτη, πολυναμενόμενη παρτίδα εικόνων του διαδόχου του, ενός οργάνου σχεδιασμένου σχεδιασμένου να κοιτάξει πιο μακριά από ποτέ στον χώρο και το χώρο.

 

 

 

 

 

Το διαστημικό τηλεκόπιο James Webb, ένα θαύμα της μηχανικής που συνάντησε πολλές καθυστερήσεις και κόστισε τελικά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορέσει μεταξύ άλλων να διακρίνει τα πρώτα άστρα που γέμισαν με φως το Σύμπαν, να παρατηρήσει άμεσα μακρινούς εξωπλανήτες, ακόμα και να αναζητήσει σημεία ζωής στις εξωγήινες ατμόσφαιρές τους.

 

Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, ένα θαύμα της μηχανικής που συνάντησε πολλές καθυστερήσεις και κόστισε τελικά σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορέσει μεταξύ άλλων να διακρίνει τα πρώτα άστρα που γέμισαν με φως το Σύμπαν, να παρατηρήσει άμεσα μακρινούς εξωπλανήτες, ακόμα και να αναζητήσει σημεία ζωής στις εξωγήινες ατμόσφαιρές τους.

 

Περισσότεροι από 20.000 επιστήμονες και τεχνικοί από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη και διαχείριση του Webb, μια συνεργασία της NASA με την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA και την αντίστοιχη υπηρεσία του Καναδά, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Δεκέμβριο και ακολουθεί τη Γη στο ταξίδι της γύρω από τον Ήλιο από ασφαλή απόσταση 1,5 εκατ. χιλιομέτρων.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!