Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ψευτογιατρός: Δεν θα πω ότι είμαι άγιος αλλά δεν είμαι δολοφόνος

Αρνήθηκε ότι έβλαψε τους ασθενείς που του έδειξαν εμπιστοσύνη ο Νίκος Κοντοστάθης, ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός στην απολογία του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν δέχθηκε ότι προκάλεσε βλάβη στα θύματα του ή ότι πήρε χρήματα για τα βότανα και τις θεραπείες που τους παρείχε.

«Δεν θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» είπε ο Νίκος Κοντοστάθης. Παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο και οι καταθέσεις των οικογενειών των ασθενών αναφέρουν υπέρογκα χρηματικά ποσά ως αμοιβή στον ψευτογιατρό ο ίδιος αρνήθηκε ότι πληρώθηκε για τις υπηρεσίες του.

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική οφείλεται στο λάθος κάποιου, ο οποίος τον μπέρδεψε με τον ογκολόγο και ο ίδιος δεν το διέψευσε.

«Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας» είπε ο Νίκος Κοντοστάθης.

Και συνέχισε: «Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!