Τα 10 πρόσωπα-κλειδιά που θα καταθέσουν για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στην υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου από την Πάτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μεταβαίνει στην Πάτρα, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από 10 πρόσωπα-κλειδιά, σε μία προσπάθεια να πέσει «φως» στις συνθήκες θανάτου των τριών κοριτσιών.
Πρόκειται για συγγενείς του ζευγαριού αλλά και φίλους, που φέρονται να γνώριζαν τα όσα συνέβαιναν στο διαμέρισμα της οδού Μπιζανίου. Στο στόχαστρο της έρευνας μπαίνουν τα κρίσιμα 24ωρα πριν η μικρή Ίριδα βρεθεί νεκρή στην κούνια της, στο σπίτι της οικογένειας, αλλά και τα «επεισόδια» που υπέστη η Τζωρτζίνα, η οποία κατέληξε στα τέλη Ιανουαρίου.
Για τις ανάγκες της έρευνας, θα παραχωρηθεί ένα γραφείο στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, όπου και θα ληφθούν οι επίμαχες καταθέσεις. Τα 10 αυτά άτομα είναι: ο Μάνος Δασκαλάκης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η Ελένη Λεγάτου (μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου), ο πατριός της κατηγορούμενης, ο πατέρας του Μάνου (Γιώργος Δασκαλάκης), η μητέρα του Μάνου (Ελένη Νταβλούρου), η «νονά» της Τζωρτζίνας, ο «Γιαννάκης» (η εξωσυζυγική σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου), μία γειτόνισσα του ζευγαριού (η οποία είχε κρατήσει την Τζωρτζίνα για κάποιες ημέρες), καθώς και η «νταντά» της Τζωρτζίνας (φιλικό πρόσωπο των Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη που κρατούσε συχνά την Τζωρτζίνα όταν για κάποιο λόγο το παιδί έπρεπε να απομακρυνθεί από το σπίτι του). Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.
* Την ίδια στιγμή, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επικεντρωθεί στο να αποδείξει ότι δεν έχει η ίδια σχέση με το θάνατο της Τζωρτζίνας. Περιορίζεται δηλαδή στην κατηγορία η οποία της έχει απαγγελθεί. Όπως χαρακτηριστικά έχει πει και ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, με τη σκέψη αυτή κοιμάται και ξυπνάει στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δεν “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο Όθωνας Παπαδόπουλος. «Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δεν θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο (της Κρήτης, το οποίο προτάθηκε ώστε να γίνει επανάληψη των εξετάσεων) είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση», εξήγησε ο ίδιος.
«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτή, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν από τη σύλληψή της», σημείωσε ο δικηγόρος.
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά, θεωρεί ότι αδικείται από τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι πάντα σταθερή στο ότι δεν έχει σχέση με το θάνατο του παιδιού», είπε ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος. «Ζητήσαμε να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο καρδιολόγος του Ωνασείου. Η ώρα θανάτου είναι σημαντική. Η κεταμίνη ενεργεί στον οργανισμό σε συγκεκριμένο διάστημα. Εντοπίζοντας τον ακριβή χρόνο θανάτου, μπορούμε να δούμε πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη», ανέφερε σχετικά με τα αιτήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.
*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 14/6