Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κακοκαιρία Genesis: Σε κλοιό η Αττική και μεγάλα προβλήματα στην Β. Ελλάδα- Που θα χτυπήσει (βίντεο)

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κακοκαιρία «Genesis» από το πρωί βρίσκεται στην Αττική με έντονη συννεφιά και βροχές. Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσεις για ισχυρές χαλαζοπτώσεις, καταιγίδες και έντονα φαινόμενα.

 

Μάλιστα εξαιτίας των κεραυνών υπάρχει ανησυχία για βλάβη στην ηλεκτροδότηση και η πυροσβεστική βρίσκεται σε συναγερμό προκειμένου να βοηθήσει με απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων.

 

Προβλήματα στην Βόρεια Ελλάδα

Στον κλοιό της κακοκαιρίας «Genesis» βρέθηκε μεγάλο τμήμα της χώρας με σφοδρές καταιγίδες που δημιούργησαν ορμητικούς χειμμάρους που πλημμύρησαν σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και δρόμους. Δεν έλειψαν οι διακοπές ρεύματος και οι εγκλωβισμοί πολιτών.

 

Η κακοκαιρία Genesis έδειξε από νωρίς τα δόντια της

 

Μέχρι χθες το απόγευμα περισσότεροι από 27.000 κεραυνοί έπεσαν σε όλη τη χώρα.

 

Συνολικά η πυροσβεστική μέσα σε 23 ώρες δέχθηκε 224 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία μέσα σε 23 ώρες.

Λάρισα: Ποτάμια οι δρόμοι

 

Στη Λάρισα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Κάδοι επιπλέουν ενώ αρκετά σπίτια πλημμύρισαν. Ένα τεταρτο βροχης στη Νίκαια της Λάρισας ήταν αρκετό για να πλημμυρίσουν ισόγειες κατοικίες χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Η επόμενη ημέρα αποκαλυπτική. Οι αγρότες μετρούν τις πληγές τους.

 

Με απόγνωση κοιτούν τις κατεστραμμένες καλλιέργιες οι αγρότες στη Χάλκη της Λάρισας. Όπως λένε η κακοκαιρία Genesis για ακόμα μία φορά κατέστρεψε ολοσχερώς τις σοδιές τους.

 

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, το χωρίο Ορφάνι στην Καβάλα πλημμύρισε και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό 5 ατόμων. Στην περιοχή αποκλείστηκε μέχρι και ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης. «Κατά την επιστροφή μου από το γραφείο αποκλείστηκα στον οικισμό του Ορφανίου. Παρακαλώ μην μετακινείστε άσκοπα» δήλωσε.

 

Kοζάνη: Άνοιξαν οι ουρανοί

 

Στην Κοζάνη οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους, σπίτια πλημμύρισαν. Αρκετά προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σφοδρή χαλαζόπτωση στη Νιγρίτα Σερρών. Στην Αμφιλοχία θάλασσα και στεριά έγιναν ένα. Στην Πάτρα οι δρόμοι απροσπέλαστοι. Ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμα του.

Η πρόγνωση του καιρού την Κυριακή

 

Στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου σχεδόν αίθριος καιρός.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Πυροσβεστική: 224 κλήσεις λόγω της «Genesis»

Συνολικά 224 κλήσεις έχει δεχθεί το τελευταίο 24ωρο το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Οι κλήσεις αυτές είναι για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!