Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Όργανο ξένων δυνάμεων» ο Μητσοτάκης- Δημιουργεί κλίμα ένοπλης σύγκρουσης

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της χώρας μας και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο ακροδεξιός ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης είπε ότι η επιθυμία της Τουρκίας είναι «το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα γαλήνης. Αν συμβεί το αντίθετο, μόνο ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα υποστούν το κόστος των υπολογισμών τους».

«Να ξέρει ο Μητσοτάκης ότι όποιος καβαλάει το άλογο, πέφτει πολύ γρήγορα και ότι στα βουνά που εμπιστεύεται χιονίζει. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο, δεν πρέπει να σταματήσουν να εμφανίζονται μπροστά μας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ένοχη. Τα πρόσωπα και οι καρδιές των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία» τόνισε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μάλιστα χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «όργανο των ξένων δυνάμεων». «Ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του οδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η χώρα μας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. «Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει την φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», ανέφερε ο ακροδεξιός πολιτικός.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!