Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τομ Κρουζ – Superstar σε μια ζωή γεμάτη σκιες – Τα τρία διαζύγια και το πάθος του για τη Σαϊεντολογία

Από τον Μιχάλη Πρέκα

Οι ταινίες δράσης είναι συνώνυμό του, αφού λίγοι μπορούν να τον συναγωνιστούν στις πολύ εκρηκτικές και απαιτητικές σκηνές. Ο Τομ Κρουζ είναι κυρίως γνωστός για τις «Επικίνδυνες Αποστολές» του, για το θάρρος και τη θέλησή του να είναι ο ίδιος στα τρομερά κασκαντερικά όλων των ταινιών του, αλλά και γιατί ο γυναικείος πληθυσμός βλέπει ταινίες δράσης κυρίως για αυτόν.

Είναι ο χαρακτηριστικότερος action hero του Hollywood, με πάρα πολλές ταινίες στο ενεργητικό του. Μάλιστα, αρκετές από αυτές έγιναν τεράστιες επιτυχίες. Μετά την προβολή της νέας ταινίας του «Top Gun: Maverick» στις Κάννες φαίνεται πως προστέθηκε ακόμα μία τεράστια επιτυχία στο ενεργητικό του.

Μεγάλοι θαυμαστές του Τομ Κρουζ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ παρακολούθησαν το σίκουελ της ταινίας «Top Gun» σε ειδική προβολή, μόνο για εκείνους, μετά από πρόσκληση του Τομ Κρουζ, ο οποίος είχε ακούσει πως ο δούκας του Κέιμπριτζ είναι μεγάλος θαυμαστής της πρώτης ταινίας του 1986.

«Έχουμε πολλά κοινά. Αγαπάμε και οι δύο την Αγγλία, είμαστε αεροπόροι και αγαπάμε τις πτήσεις», δήλωσε για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ο Τομ Κρουζ.

Όμως, αν κάτι χαρακτηρίζει τον Τομ Κρουζ, αυτό είναι η επιθυμία του έως και εμμονή του να πραγματοποιεί ο ίδιος την κάθε δύσκολη και επικίνδυνη σκηνή της σε όλες τις ταινίες όπου πρωταγωνιστεί. Μάλιστα, ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για αυτό, δήλωσε με παράπονο: «Οι άνθρωποι με ρωτούν συνεχώς γιατί επιμένω να κάνω τα δικά μου σταντ στις ταινίες. Ρώτησε ποτέ κανένας τον Τζιν Κέλι γιατί χόρευε;».

Ο Τομ Κρουζ θεωρείται ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, με περιουσία μεγαλύτερη των 600 εκατομμυρίων ευρώ. Τα παιδικά του χρόνια όμως μόνο εύκολα δεν ήταν.

Γεννήθηκε στο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης από τους Μέρι Λι και Τόμας Κρουζ Μάποθερ τον 3ο. Είναι γερμανικής, ιρλανδικής και αγγλικής καταγωγής. Μεγάλωσε στη φτώχεια, σε μια καθολική οικογένεια την οποία κακοποιούσε ο πατέρας τους. Ο Κρουζ έχει περιγράψει τον πατέρα του ως «αγγελιαφόρο του χάους». Έχει κακοποιηθεί και ο ίδιος από τον πατέρα του, σχολιάζοντας. «Ήταν το είδος ανθρώπου που όταν κάτι πήγαινε στραβά, σε κλώτσαγε. Ήταν ένα μεγάλο μάθημα – σε καθησύχαζε, σε έκανε να αισθανθείς ασφαλής και μετά, μπαμ! Για μένα ήταν κάπως ‘‘κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον τύπο. Μην τον εμπιστεύεσαι. Να προσέχεις’’».

Ο Κρουζ πέρασε ένα μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στον Καναδά. Η οικογένεια αργότερα μετακόμισε στο Μπίκον Χιλ, ώστε ο πατέρας του να πιάσει δουλειά ως σύμβουλος Άμυνας στον καναδικό στρατό. Στο σχολείο ο Κρουζ ήταν δραστήριος στην άθληση, παίζοντας χόκεϊ επί δαπέδου. Παράλληλα, ασχολήθηκε και για πρώτη φορά με τη δραματική τέχνη.

Οι γυναίκες ήταν αυτές που έπαιξαν δίχως άλλο σημαντικό ρόλο στη ζωή του και κατά κάποιο τρόπο την καθοδήγησαν. Ο Κρουζ είχε σχέση με τη συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Οι πονηρές δουλειές ενός πρωτάρη» Ρεμπέκα ντε Μορνέ, με την οποία συζούσαν στη Νέα Υόρκη από το 1983 μέχρι το 1985. Τον Μάιο του 1987 παντρεύτηκε την ηθοποιό Μίμι Ρότζερς και χώρισαν τον Φεβρουάριο του 1990. Η Ρότζερς φημολογείται ότι εισήγαγε τον Κρουζ στη Σαϊεντολογία. Τη δεύτερη σύζυγό του, Νικόλ Κίντμαν, την γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «Μέρες κεραυνού». Παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1990. Μαζί υιοθέτησαν δύο παιδιά, την Ιζαμπέλα Τζέιν και τον Κόνορ Άντονι. Χώρισαν τον Φεβρουάριο του 2001. Ο Κρουζ διατηρούσε σχέση με την Πενέλοπε Κρουζ, συμπρωταγωνίστριά του στο «Vanilla Sky». Η σχέση τους τελείωσε το 2004. Τον Απρίλιο του 2005, ο Κρουζ ξεκίνησε να βγαίνει με την Κέιτι Χολμς. Έναν μήνα αργότερα, ο Κρουζ εξέφρασε δημοσίως την αγάπη του για τη Χολμς στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ. Τον Οκτώβριο του 2005 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περίμεναν παιδί. Η κόρη τους, Σούρι, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2006. Παντρεύτηκαν στις 18 Νοεμβρίου 2006 στην Ιταλία. Στις 29 Ιουνίου 2012, ανακοινώθηκε ότι η Χόλμς κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μετά από πεντέμισι χρόνια γάμου.

Από το 2012, οι θαυμαστές του θεωρούν ότι ο αριθμός 33 έχει ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτόν. Και οι τρεις πρώην σύζυγοί του, η Μίμι Ρότζερς, η Νικόλ Κίντμαν και η Κέιτι Χολμς, ήταν 33 όταν οι γάμοι τους διαλύθηκαν.

Επιπλέον, κάθε πρώην σύζυγός του είχε 11 χρόνια διαφορά από την επόμενη. Η πρώτη σύζυγος του, Ρότζερς, γεννήθηκε το 1956. Η Νικόλ Κίντμαν γεννήθηκε 11 χρόνια αργότερα το 1967. Και τέλος, η Κέιτι Χολμς γεννήθηκε το 1978.

Σαϊεντολογία

Η αφοσίωση του διάσημου ηθοποιού στη Σαϊεντολογία, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 είναι τόσο μεγάλη, που -όχι και τόσο άδικα- έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για διάφορες θεωρίες.

Το 1986 ο ηθοποιός γνώρισε τη συνάδελφό του και έξι χρόνια μεγαλύτερή του Μίμι Ρότζερς, η οποία λόγω του πατέρα της είχε μεγαλώσει στους κόλπους της εκκλησίας αυτής. Έτσι, εκείνη τον έφερε σε πρώτη επαφή, αφού θεωρούσε ότι μέσω της Σαϊεντολογίας θα μπορούσε να τον «ελέγξει», μια και την εποχή εκείνη γνώριζε τεράστια επιτυχία και είχε πολλές κατακτήσεις. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1987 και χώρισαν το 1990, ενώ πριν από χρόνια δημοσιεύματα στην Αμερική ανέφεραν πως κάποιες θεωρίες θέλουν ανθρώπους της συγκεκριμένης εκκλησίας να ευθύνονται για το διαζύγιο. Τι ίδιο λέγεται ότι συνέβη και με τα επόμενα δύο διαζύγια του από τη Νικόλ Κίντμαν και την Κέιτι Χολμς. Ο Κρουζ δεν συγχώρεσε ποτέ στην Κίντμαν το χωρισμό τους και το γεγονός ότι απαρνήθηκε τη Σαϊεντολογία. Όταν μυήθηκε ήταν 28 ετών και από τα hot ονόματα του Χόλιγουντ. Μάλιστα, έχει επηρεάσει και άλλους συναδέλφους του να ακολουθήσουν τα βήματά του, όπως τον Τζον Τραβόλτα. Παράλληλα, ο Τομ Κρουζ κουβαλούσε τα δικά του προσωπικά προβλήματα και τραύματα, που ήταν κυρίως απόρροια της κάκιστης σχέσης του με τον βίαιο πατέρα του. Επιπλέον, είχε δυσλεξία και, όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, ως παιδί είχε βιώσει απίστευτο bullying. Και όπως έχει πει, η Σαϊεντολογία τον βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα της δυσλεξίας, αλλά και να «γιατρέψει» τα τραύματά του.

Τα παιδιά του

Υιοθέτησε δύο παιδιά με την πρώην γυναίκα του Νικόλ Κίτμαν, την Μπέλα και τον Κόνορ., ενώ έχει αποκτήσει ένα βιολογικό παιδί με την Κέιτι Χολμς, τη Σούρι Κρουζ. Βέβαια, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί ρόδινα για τις σχέσεις του διάσημου ηθοποιού με τα παιδιά του. Με αρκετά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η κόρη του Τομ Κρουζ, Μπέλα, αρνήθηκε πρόσφατα την πρόσκληση του πατέρα της να ζήσει μαζί του στο υπερπολυτελές ρετιρέ του στο Λονδίνο, το οποίο έχει εξωφρενικό το ενοίκιο των 455.000 δολαρίων το μήνα, σύμφωνα με την «Daily Mail». Ωστόσο με δημόσια ανάρτησή της, η Μπέλα φαίνεται να λατρεύει τον πατέρα της και να παραδέχεται πως αυτός έχει κάνει τα πάντα για εκείνην. Άλλες πηγές μάλιστα αναφέρουν πως η άρνησή της έχει να κάνει περισσότερο με τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει να κάνει η ίδια, ο οποίος απορρίπτει εντελώς τη χλιδάτη ζωή των διασήμων. Έτσι μια ζωή κοντά στον πατέρα της θα σήμαινε το τελείως αντίθετο.

Προβληματικές λέγεται ότι είναι οι σχέσεις του με τη Σούρι, την κόρη του από την Κέιτ Χόλμς, την οποία έχει να συναντήσει από το 2013. Παρότι έχει το δικαίωμα να την συναντά δέκα ημέρες το μήνα, ο Κρουζ επιλέγει να μην βλέπει το παιδί του επειδή δεν ασπάζεται τη Σαϊεντολογία.

Η αλήθεια είναι πως εξαιτίας της θρησκείας του, ο Τομ Κρουζ φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύστροπος. Μάλιστα, παρά το μη βελούδινο χωρισμό του από τη Χολμς, ο Τομ Κρουζ της επέτρεψε να βγει δημοσίως με άλλον άνδρα πέντε χρόνια μετά το χωρισμό τους.

Ένας χωρισμός που μόνο εύκολος δεν ήταν. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο «Harper’s Bazaar», η 44χρονη ηθοποιός έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Τομ Κρουζ. Αρχικά, αναφέρθηκε στην εμμονή που είχαν τότε τα media με τη σχέση τους και, όπως παραδέχτηκε, ίσως να έφταιγε κι εκείνη γι’ αυτό. «Ήμουν μικρή, ίσως τους το είχα προσφέρει μόνη μου. Ίσως να έγινα λίγο πιο τρομακτική, αλλά πάντα προσπαθώ να είμαι όσο πιο ανοιχτή γίνεται. Απλώς προτιμώ να ζω στον κόσμο με αυτόν τον τρόπο». Είπε επίσης πως μετά το δύσκολο χωρισμό της με τον Κρουζ πληγώθηκε τόσο που πλέον είναι αρκετά επιφυλακτική με τον κόσμο.

Ο Τραβόλτα! 

Ένα δημοσίευμα από το περιοδικό «Star» έφερε στην επιφάνεια την υποτιθέμενη σχέση του Τζον Τραβόλτα και του Τομ Κρουζ. «Τρεις δεκαετίες πίσω, ο Τζον Τραβόλτα έδειξε ένα τεράστιο ενδιαφέρον για έναν όμορφο, ελάχιστα γνωστό ηθοποιό που τον έλεγαν Τομ Κρουζ – και τον πήρε μαζί του μακριά για μία εβδομάδα σε ένα απομονωμένο, άγριο μέρος», λέει το δημοσίευμα του περιοδικού «Star», που ξάφνιασε, προκάλεσε θόρυβο και -φυσικά- συζητήσεις, τουλάχιστον αρχικά. Το άγριο και απομονωμένο μέρος που αναφέρεται το δημοσίευμα δεν είναι άλλο από το δάσος του Όρεγκον, εκεί που βρίσκεται η σχολή της Σαϊεντολογίας.

«Ο Τζον κυριολεκτικά απέκτησε εμμονή με τον Τομ, αφού τον είδε στην ταινία ‘‘Οι πονηρές δουλειές ενός πρωτάρη’’. Προσπαθούσε συνεχώς να  γνωρίζει νέους ηθοποιούς που έδειχναν ότι θα έχουν μία καλή πορεία. Ανάμεσά τους έπιασε με μια ματιά τον Κρουζ», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο, ενώ πηγή του περιοδικού λέει: «Ο Τζον είχε τη συνήθεια να θέλει να γνωρίζει νέους σέξι άντρες που θαύμαζε τη δουλειά τους – μου είπε ότι ήθελε να συναντήσει τον Μπραντ Ντέιβις και τον Κρίστοφερ Ριβ όταν είδε τις ταινίες τους ‘‘Midnight Express’’ και ‘‘Superman’’. Όταν είδε τον Τομ, έβαλε τους ανθρώπους του να του διαμηνύσουν ότι θέλει πολύ να τον συναντήσει. Ο Τομ, κολακευμένος, συμφώνησε να συναντηθούν και έτσι έγινε. Η γνωριμία τους έγινε σε ένα πολυτελές γαλλικό εστιατόριο στο Μπέβερλι Χιλς».

Επίσης, το περιοδικό ισχυρίζεται ότι «οι δυο τους κανόνισαν λίγο αργότερα μία απόδραση στο Όρεγκον, που ήταν εκείνη που άλλαξε τη ζωή του Τομ για πάντα, αν όχι και των δύο», αναφερόμενο σε μία εκδρομή που έκαναν το 1985, την περίοδο που ο Κρουζ έκανε σκληρή προετοιμασία για βελτίωση της φυσικής κατάστασής του για το ρόλο του στην ταινία «Top Gun», η οποία έγινε στο κέντρο της Σαϊεντολογίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ Σαββατοκύριακο στις 28/5

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!