Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα την Πέμπτη-Χαλάζι και βροχές το Σαββατοκύριακο

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με ένα μίνι-καύσωνα. Ωστόσο ο καιρός αναμένεται να κάνει στροφή το Σαββατοκύριακο με βροχές και χαλάζι.

Πιο αναλυτικά το θερμόμετρο την Πέμπτη και την Παρασκευή θα κυμανθεί σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα ζέστης είναι αποτέλεσμα μετατόπιση πολύ θερμών αερίων μαζών από την Ιβηρική χερσόνησο και τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα γίνει φθινοπωρινός από το Σαββατοκύριακο. «Η εισβολή ψυχρότερων αερίων μαζών μέσα στο Σαββατοκύριακο και από τα δυτικά βορειοδυτικά θα οδηγήσει σε ανάπτυξη ισχυρών καταιγίδων που πολύ πιθανό να συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς και χαλάζι. Αυτό αναμένεται να συμβεί πιθανότατα το διάστημα Κυριακή – Τρίτη και κατά κανόνα σε ηπειρωτικές περιοχές. Πάντως μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες θα έχουμε και κατά τη διάρκεια του θερμού κύματος σε ορεινά τμήματα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Παράλληλα εξήγησε ότι φέτος ο χειμώνας είχε μακρά διάρκεια με αποτέλεσμα οι ελληνικές θάλασσες να είναι ψυχρότερες αυτή την εποχή. «Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι θάλασσές μας φέτος εμφανίζουν πιο χαμηλές θερμοκρασιακές τιμές γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες. Έναν παράγοντα που μπορούμε να σημειώσουμε και που είναι σχετικά εύκολος να κατανοηθεί από τους περισσότερους έχουν δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο είναι ότι ο χειμώνας φέτος “τράβηξε” σε διάρκεια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι θάλασσές μας αποκρίνονται πολύ πιο αργά στις μεταβολές της θερμοκρασίας του αέρα, καταλαβαίνουμε γιατί εμφανίζουν μια υστέρηση στην επιφανειακή τους θερμοκρασία σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!