Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Έφυγε» από την ζωή ο πρώτος tattoo artist στην Αθήνα

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πιο γνωστός tattoo artist της Αθήνας, ο Τζίμης ή κατά κόσμον Δημήτρης Μαματσής. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο.

Ο 89χρονος ήταν ιδιοκτήτης του θρυλικού στούντιο «Jimmy’s» που ξεκίνησε να λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας από το 1977.

Ο Δημήτρης Μαματσής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1933 και από μικρός έφυγε για τα καράβια. Τότε ξεκίνησε να ζωγραφίζει σε χαρτιά με μολύβι. Πήγε στο Τορόντο του Καναδά και δούλεψε ως οικοδόμος. Εκεί έμενε πάνω από ένα στούντιο τατουάζ και γνωρίστηκε με τον ιδιοκτήτη. «Μια μέρα, ενώ έπινα καφέ, ο ένας πάλευε να σχεδιάσει ένα δελφινάκι. Το ’κανε μια, το ’κανε δυο, δεν του ’βγαινε. Του λέω «άσε να σ’ το φτιάξω εγώ». Πήρα το χαρτί και τσάκα-τσάκα το σχεδίασα. Το βλέπει ο Μπίλι, παθαίνει πλάκα και με πήρε εκεί να μάθω. Καλός άνθρωπός, ξηγημένος», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο Δημήτρης Μαματσής.

Την δεκαετία του 1970 επέστρεψε στην Ελλάδα καιάρχισε να δουλεύει ως οδηγός της γαλλικής πρεσβείας. Στη συνέχεια πήρε μισή άδεια ταξί και άρχισε να εργάζεται. Τότε σε μία κούρσα γνώρισε έναν ναύτη, τον οποίο μετέφερε στον Πειραιά. Όταν τον ρώτησε που κάνουν τατουάζ στην Αθήνα ο Δημήτρης Μαματσής προσφέρθηκε να του φτιάξει ο ίδιος ένα.

Στα τέλη του 1977 και αρχές του 1978 αποφάσισε να ανοίξει στην Πλάκα, το πρώτο τατουατζίδικο στην Ελλάδα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!