Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χταπόδι γιουβέτσι – Ένα υπέροχο πιάτο

Το χταπόδι, εκτός από εξαιρετικός μεζές, είναι πηγή βιταμινών, είναι πλούσιο σε πολλά βασικά μέταλλα όπως ασβέστιο.

 

Υλικά

  • 250γρ κριθαράκι
  • λίγο λάδι
  • 2 κιλά χταπόδι
  • κόκκινο κρασί
  • 3 ντομάτες
  • μπαχαρικά (μπαχάρι, κόλιανδρος)
  • 2 κρεμμύδια
  • σκόρδο
  • μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Tο χταπόδι το βράζετε κανονικά (ξιδάτο νερό, δάφνη, θυμάρι, πιπέρι) μόνο που το σταματάμε όσο κρατάει ακόμη. Tο κόβουμε σε κομματάκια. Τσιγαρίζουμε αρκετό κρεμμύδι, κομμένο ροδέλες, σκόρδο ψιλοκομμένο, μπόλικο μαϊντανό και ρίχνουμε τα κομματάκια χταποδιού. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (πιπέρι, μπαχάρι ή κόλιανδρο) και την ντομάτα (φρέσκια σε χοντρά κομμάτια). Tο όλο πρέπει να είναι πολύ ζουμερό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή στα γιουβέτσια ή στο ταψί (ανάλογα με τις δυνατότητες ψησίματος που έχουμε) μια χούφτα κριθαράκι κατ’ άτομο. Στην κατσαρόλα πρέπει να προσέχουμε μην κολλήσει στον πάτο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!