Η πιο εύκολη συνταγή για παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο
Μιας και σιγά σιγά οδεύουμε προς το καλοκαίρι και η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει δεν υπάρχει πιο ωραία γευστική σκανδαλιά από ένα παγωτό, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι σπιτικό αλλά και πολύ υγιεινό.
Μια από τις γεύσεις που αν τις δοκιμάσεις θα ξετρελαθείς είναι το παγωτό μπανάνα με φυστικοβούτυρο και εμείς σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή με πολύ λίγα υλικά.
Υλικά:
2κ. σούπας καρύδια
2κ. σούπας φιστίκια αλατισμένα
2 μεγάλες μπανάνες κατεψυγμένες και κομμένες
1κ. σούπας φυστικοβούτυρο + λίγο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C. Τοποθέτησε τα καρύδια και τα φιστίκια σε ένα μικρό ταψάκι.
Ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5 έως 10 λεπτά). Τοποθέτησε τις κομμένες μπανάνες και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να πάρουν κρεμώδη μορφή.
Τέλος, χώρισε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε δύο μπολ και ρίξε από πάνω τους ξηρούς καρπούς. Εάν θέλεις περίχυσε με επιπλέον φυστικοβούτυρο για περισσότερη γεύση.