Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Ειρήνη Δανιήλ μας προτείνει τη σανίδα για τέλεια κοιλιά

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο, μέλος της εθνικής ομάδας, Personal Trainer και Φυσικοθεραπεύτρια Ειρήνη Δανιήλ μας προτείνει την τέλεια άσκηση!

Η σανίδα είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να δεις τους κοιλιακούς σου να σχηματίζονται.

Πάνω από όλα, γυμνάζει τους πλάγιους και τους κάτω κοιλιακούς βοηθώντας μας να αποκτήσουμε επίπεδο στομάχι.

Σε πρηνή θέση, στηριχτείτε στους πήχεις και στις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σας.

Φροντίστε να κρατάτε το σώμα σας ίσιο, χωρίς να κάμπτετε τους γοφούς σας και με την κοιλιά σας σφιγμένη.

Ξεκινήστε  κρατώντας τη σανίδα για 10 δευτερόλεπτα. Χαλάρωστε  για 5 και μετά συνεχίστε  για άλλα 10. Επαναλάβετε  κάθε σετ 3 με 6 φορές

 

 

TIP: Για να υπάρξει σταθερότητα στην στάση πρέπει η πλάτη να είναι ίσια, χωρίς να κυρτώνει. Ο αφαλός πρέπει να τραβηχτεί μέσα στην κοιλιά και οι ώμοι να είναι προς τα έξω. Πρέπει επίσης πάντα να κοιτάμε το έδαφος για να μην τραβηχτεί ο λαιμός. Φανταστείτε σαν να υπάρχει ένα βιβλίο στην μέση μας, αν δεν πέφτει τότε η στάση είναι σωστή. Αν κάποιος αντέξει για πάνω από 1 λεπτό, τότε οι κοιλιακοί είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

 

Προσοχη: Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην οσφυϊκή περιοχή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πρέπει να κρατούν την κοιλιά όσο το δυνατόν πιο σφιγμένη όταν εκτελούν την άσκηση. Επίσης είναι καλό η άσκηση να αναπτυχθεί σταδιακά. Έτσι, ξεκινάτε κρατώντας τη σανίδα για ένα λεπτό μέχρι να φτάσετε κάποια στιγμή τα πέντε λεπτά.

 

H Ειρήνη Δανιήλ

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!